"Tosic’e kimse ‘hayır’ diyemez"

"Tosic’e kimse ‘hayır’ diyemez"

Fanatik Gazetesi yazarı Erman Özgür, Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün bugükü Fanatik Gazetesi'nde yer alan yazısı:

"Beşiktaş’ta Sergen Yalçın ve yönetimin sezon başı planlamasının tutmayışı sebebiyle devre arası transfer dönemi hazırlıkları da erken başladı. Her ne kadar Welinton konusunda Sergen Yalçın, oyuncusunu savunmuş olsa da hemen her maç gol yiyen kırılgan savunmanın Vida, Welinton ya da Montero ayırt etmeden çok kötü oynadığı bir gerçek. O yüzden adı geçen ve maddi anlamda da fedakârlık yapacağı menaceri tarafından söylenen Tosic’e, taraftarlarla arasındaki bağ da düşünüldüğünde kimse ‘hayır’ diyemez. Üstelik problemi bir türlü çözülememiş hem sol bek hem de sol stoper pozisyonlarında oynayabilen bonservis bedeli olmayan Tosic konusunda yönetim yine pazarlık (!) konusununda bir hata yapmazsa iyi transfer olacaktır. 

En fazla fedakârlık kaleye

Beşiktaş’ın en fazla fedakârlık yapması gereken transfer kaleye olmalı. Beşiktaş hem oynatırken performans alacağı hem de Ersin’in gelişimine katkı yapabilecek bir kaleci alabilmek için ekonomisini zorlamak zorunda kalacak. Son olarak en önde Larin ve Aboubakar zaman zaman iyi işler çıkarmış olsa da forvet hattına transfer şart. Ama bu transfer Niasse mı işte o tartışılır. Haziran’dan beri boşta olan, takım idmanı yapmayan bir oyuncu aynı zamanda maç temposu kazandırmak için uğraşmak zorunda olacağınız bir oyuncu demek. 

Milli ara sonrası çok kritik

Takım için bir forvet transferi gerçekleşecekse daha hazır, yetenekli ve son vuruş becerisiyle fark yaratacak bir isim olmalı. Tabi milli aradan sonra ilk yarının sonuna kadarki dönem Beşiktaş için çok kritik. Eğer transfer dönemine kadar Beşiktaş ilk 5 içerisinde kalmayı başarır ya da son günlerin moda söylemiyle ‘Gemiyi limana yanaştırabilirse’Sergen Yalçın, kötü başlayan sezonu iyi bitirebilecek bir senaryo yazabilir."