Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural hatası! İşte o kural...

Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural hatası! İşte o kural...

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Trabzonspor, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. İddialara göre Trabzonspor-Beşiktaş maçını yöneten Zorbay Küçük, yaptığı hatayla dikkat çekti.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında lider Trabzonspor, Beşiktaş'ı konuk etti. Medical Park Stadı'nda oynanan maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere tamamlandı. Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan dev derbi karşılıklı goller, kaçan penaltı, kırmızı karta sahne oldu. Beşiktaş'ta Batshuayi penaltı kaçırıken, Larin 80 dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Ajansspor'dan Orhan Gülek'in haberine göre Trabzonspor-Beşiktaş maçını yöneten Zorbay Küçük, yaptığı hatayla dikkat çekti.

Eski hakem Seçim Demirel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Küçük'ün Beşiktaş'ın Trabzonspor ceza sahası içinde kazandığı endirekt serbest vuruşu kuralları aykırı şekilde yanlış yerden kullandırdığını yazdı.

1.webp

Endirekt serbest vuruşun yeri

46. dakikada Küçük, kaleci Uğurcan, geri pasta topu eline aldığı için siyah beyazlıların lehine endirekt serbest vuruşa hükmetti. Hakem atışı ceza alanın yan çizgisi üzerinden kullandırdı. Ancak eski hakem Seçim Demirel'e göre atış, kale çizgisine paralel olan ceza alanı çizgisi üzerinden kullandırılmalıydı.

Demirel sosyal medyasından duyurdu

Seçim Demirel yaptığı paylaşımda, kural kitapçığından ilgili maddeyi de paylaşarak, "Rakip kale alanı içinde kazanılan bir ESV (endirekt serbest vuruş)  kale çizgisine paralel kale alanı çizgisi üzerinde ihlal noktasına en yakın yerden yapılır” dedi.

Gol olsa kural hatasından döndü

Konuya ilişkin Ajansspor'a değerlendirme yapan Demirel, "Eğer o pozisyon gol olsaydı kural hatası olurdu ama gol olmadığı için hakem hatasına girer. Çünkü atış yanlış yerden kullanılıyor" dedi. Evet, pozisyon golle sonuçlanmadığı için hakem Zorbay Küçük de resmen direkten dönmüş oldu. Aksi  halde büyük maç kural hatası yüzünde iptal edilecek ve ikinci devre yeniden oynanacaktı!

Yine Beşiktaş yine kural hatası tartışması

Şubat 2020'de İzmir'de oynanan Göztepe-Beşiktaş maçında da benzer bir durum yaşanmıştı. Göztepe'nin kazandığı 2. gol öncesi hakem Hüseyin Göçek, faul atışını yanlış yerden kullandırmıştı. Siyah beyazlılar 2-1 kaybettikleri maç sonrası sonuca etki eden bir kural hatası olduğu iddiasıyla maçın 1-1'den yeniden oynatılmasını talep etmişti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) itirazı reddetmişti. Bugünkü maçta yanlış yerden kullanılan pozisyon sonrasında ise gol olmadı. Bu veriler ışığında bakıldığında TFF'nin olası bir kural hatası başvurusuna olumlu yanıt vermesi zor görünüyor. (Ajansspor / Orhan Gülek)