Transfer bilmecesinde sona doğru! İşte Eto'da son gelişmeler

Transfer bilmecesinde sona doğru! İşte Eto'da son gelişmeler

Beşiktaş, Samuel Eto'o transferini bitirmek için geri sayıma geçti.

Kanat ve stoper transferinden sonra rotasını Samuel Eto’o’ya çeviren Beşiktaş Yönetimi, Kamerunlu oyuncuyla her konuda el sıkışmasına rağmen, henüz kulüpler düzeyinde resmi anlaşma sağlanmadı.

Başkan Fikret Orman, Belek'te aynı otelde ikinci yarıya hazırlanan Antalyaspor'un patronu Ali Şafak Öztürk ile bir araya gelip büyük ölçüde anlaşırken, Akdeniz kulübüne Ömer Şişmanoğlu'nu tapusuyla, Kerim Frei'ı kiralık olarak önerdi. Ömer'in gitmeyi kabul etmesine rağmen Kerim'in Antalyaspor'da oynamak istememesi üzerine Beşiktaş, “Ömer artı 1.5 milyon Euro verin” teklifini değerlendirmeye aldı.

Dün bu transferi bitirmek için girişimlerde bulunan siyah - beyazlı yönetim, Kerim Frei’i ikinci kez ikna edemeyince, Teknik Direktör Şenol Güneş’in kamp raporunu beklemeye başladı. Yönetimin, Antalya kampında kadrosunu şekillendirecek olan Şenol Güneş’in ligin ikinci yarısında fazla şans vermeyi düşünmediği oyuncularla görüşeceği, Kerim’in yerine bu isimlerden birini seçmeye çalışacağı bildirildi.

Bu transfer için Ömer Şişmanoğlu artı bir miktar para ile ikinci bir oyuncu daha vermeyi planlayan Beşiktaş Yönetimi’ne, Antalyaspor Yönetimi’nin “Eto’o sizinle anlaştı. Biz de gitmesine onay verdik ama ikinci yarıda güçlü bir kadromuz olmalı. Eğer bir oyuncu daha verirseniz ya da parayı biraz daha arttırabilirseniz bu iş tamamdır” dediği ortaya çıktı.

Samuel Eto’o ile el sıkışan, Antalyaspor ile de anlaşmaya çok yakın olan Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un da bu transferden çekilmeye hazırlanması nedeniyle artık geri sayıma geçtiği iddia edildi.
 
Ancak Antalya’ya gelen Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da Eto’o’yu transfer etmek için devreye girdiği kaydedildi. (Milliyet / Serdar Sarıdağ & Cengiz Malgır)