Transferde son 5 sezonun kazananı Beşiktaş

Transferde son 5 sezonun kazananı Beşiktaş

Süper Lig'in son 5 sezonunda transfer bilançoları dikkat çekti.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig takımlarının son 5 sezondaki transfer bilançolarını mercek altına aldık. Hangi takımlar kar etti? Hangi takımlar transfer tablosuna zarar yazdı? Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor ve Medipol Başakşehir'in son 5 sezondaki transfer bilançoları bu haberde.

Transferde kar eden Süper Lig kulüpleri

Son 5 sezonun transfer bilançolarına baktığımızda Beşiktaş, 30 milyon avro ile en çok kar eden Süper Lig takımı oldu. Beşiktaş'ı 25 milyon avro ile bu sezon küme düşen Bursaspor izledi. Kasımpaşa 8,5 milyon avro ederek listede 3. sıranın sahibi oldu. Kayserispor son 5 sezonun transfer tablosunu 7,6 milyon avro kar ile kapattı.

5. sırada bu sezon küme düşen bir diğer takım olan Akhisarspor'un yer alması dikkat çekti. Akhisarspor bu süreçi 7,45 milyon avro kar ile tamamladı. Süper Lig'i 2. sırada bitiren Medipol Başakşehir ise yalnızca 529 bin avro kar ederek dengeli bir tablo çizdi.

TRANSFERDE SON 5 SEZONDA EN ÇOK KAR EDEN 5 KULÜP:

Beşiktaş (+30,39 milyon avro)
Bursaspor (+25,13 milyon avro)
Kasımpaşa (+8,54 milyon avro)
Kayserispor (+7,66 milyon avro)
Akhisarspor (+7,45 milyon avro)

Transferde zarar eden Süper Lig takımları

Mali sorunlar ve UEFA Finansal Fair Play ile boğuşan Trabzonspor, Süper Lig'de son 5 sezonun transfer bilançosuna baktığımızda 31,45 milyon ile en çok zarar eden kulüp oldu. Trabzonspor'u 18,61 milyon avro zarar ile bu sezon şampiyon olan Galatasaray izledi.

Fenerbahçe son 5 sezonda transferlerde 14,74 milyon avro zarar ederek listenin 3. sırasında yer aldı. Süper Lig'in büyük takımlarını Antalyaspor ve Çaykur Rizespor takip etti. Antalyaspor transferde son 5 sezonu 6,8 milyon avro zarar ile kapatırken, Çaykur Rizespor ise 6,4 milyon avro zarar etti.

TRANSFERDE SON 5 SEZONDA EN ÇOK ZARAR EDEN 5 KULÜP:

Trabzonspor (-31,45 milyon avro)
Galatasaray (-18,61 milyon avro)
Fenerbahçe (-14,74 milyon avro)
Antalyaspor (-6,8 milyon avro)
Çaykur Rizespor (-6,4 milyon avro)

(Futbol Arena)