"Tribünlere üçlüyü kim çektiriyorsa maçın kahramanı odur"

"Tribünlere üçlüyü kim çektiriyorsa maçın kahramanı odur"

Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta 1-0 kazandığı Denizlispor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Serkan Akcan değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Serkan Akcan'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Beşiktaş Avrupa’da facia bir sezon yaşıyor olsa da ligde üst üste 3 maçını kazanmayı başardı. Abdullah Avcı, istediği düzenin hala çok uzağında ama derbinin kaderini değiştirdiğinin farkında. Beşiktaş değişiyor ama değişim yetmez gelişim gerekli. Avcı ve öğrencileri yine top odaklı oynuyor fakat ‘fark nerede?’ derseniz; son üç maçta isabetli şut sayısına bakmak yeterli. Son üç maçta kendi sezon ortalamalarının hayli üstüne çıktılar. Diaby’nin forvet arkası Caner’in sağ Ljajiç’in sol ön dizilimi sadece Denizlispor’u şaşırtmadı, Beşiktaş’ı da sahada hayli şaşırtmışsa benziyordu. Etkisiz sayılacak bir ilk yarının ardından oyun rölantide giderken Caner-N’Koudou değişimiyle maçın kaderi değişti. Her ne kadar Caner çıkışına tepki gösterse de Beşiktaş’ın dün gece kazanmasının altında yatan bu değişimdi. Beşiktaş N’Koudou ile daha hızlı bir takıma dönüştü.

Gecenin sorusu

Sackey’in Diaby’ye arkadan yaptığı sert faulün karşılığı dünyanın her futbol ülkesinde kırmızı değil midir?

Maçın starı

Galibiyet sonrası tribünlere üçlüyü kim çektiriyorsa maçın kahramanı odur. N’Koudou sonradan girip maçın kaderini değiştirdi.

Maçın olayı 

Gölgesiyle kavga eden Caner’in çıkıp N’Koudou’nun girmesi. Beşiktaş, N’Koudou’yla çok daha hızlı bir takım haline geldi ve maçı çözdü.

Kısa mesaj

Beşiktaş Avrupa’da tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor olsa da ligde son 5 maçın 4’ünü kazandı. Büyük takımı hayatta tutan maç kazanma alışkanlığıdır, bunu hatırladılar.