Turgay Demir'den Ismael için sert sözler! ''Ya değişecek ya gidecek!''

Turgay Demir'den Ismael için sert sözler! ''Ya değişecek ya gidecek!''

Fotomaç Gazetesi yazarı Turgay Demir, Beşiktaş teknik diretörü Valerien Ismael'in oyun sistemini eleştirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Turgay Demir'in bugünkü Fotomaç gazetesinde yer alan yazısı:

Yeni haftayla ilgili öngörülerde bulunmadan önce geride kalan haftayı özetleyelim… Lige en hazır takım Galatasaray, Fenerbahçe golcü almak zorunda, Beşiktaş'ın sistemsel sorunları var ve mutlaka bir 10 numaraya ihtiyaç duyacaktır.

GHEZZAL&MULEKA HARCANIYOR

Özet bitti şimdi gelelim Beşiktaş'ın hal ve gidişine. Kayserispor ligin en zayıf kadrolarından birine sahip, tek transfer dahi yapamadılar. Beşiktaş böyle bir rakibi, hem de kendi sahasında yenerken çok zorlandı. Bunun temel sebebi Valerien İsmael'in, başta Ghezzal ve Muleka olmak üzere oyunculara, oyun karakterlerinin dışında anlamlar yüklemesi. Ghezzal bir süre sonra, "taktikmaktik yok bam bam bam" diyerek bildiğini okudu ve maçı kurtardı ama her hafta Beşiktaş bu kadar şanslı olmayabilir.

LİSTE BAŞINDA 10 NUMARA OLMALI

Fransız Teknik adamın arızalı sistemden vazgeçip Muleka ve Ghezzal'a özgürlük vermesi şart. Dahası bu ikili ile birlikte öndeki Weghorst'u da besleyecek bir 10 numaraya çok acil ihtiyacı var Kartal'ın. Aksi halde, özellikle iç sahada yani kompakt oynayan takımlara karşı Beşiktaş çok zorlanır ve çok puan kaybeder.

İNANMADIĞI SİSTEMİ DAYATTI!

Üçlü savunma diye yeri-göğü inleten ve bu sistemin ustasıyım diyen Valerien İsmael'in, başta bu satırların yazarı olmak üzere gelen bazı eleştiriler karşısında geri adım atıp dörtlü savunmaya dönmesi aslında her şeyi açıklamaya yetiyor. Hoca inanmadığı bir sistemi zorla dayatmaya kalktı ve eleştiriler artınca vazgeçti. Çok yakında diğer yanlışlarından da dönecektir çünkü başka şansı yok.

AYDINLANMA GECİKİRSE!

Eninde, sonunda Beşiktaş'ın mevcut kadrosunun oyun karakterine çok uygun olan 4-2-3-1 dizilişine geçeceğine şüphe yok önemli olan bu "aydınlanma" gerçekleşene kadar siyah-beyazlı takımın neler kaybedeceğidir! O nedenle geçen sezon sonundan itibaren çok kez yaptığımız uyarıyı tekrarlayalım; Valerien İsmael tez zamanda değişmez ise Beşiktaş hocasını değiştirmek zorundadır. Net!