Türkiye Finans kredi erteleme var mı? Türkiye Finans kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Türkiye Finans kredi erteleme var mı? Türkiye Finans kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Virüs salgını sonrası Türkiye Finans kredi erteleme kararı aldı mı? Türkiye Finans'ta kredi erteleme var mı? Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Türkiye Finans kredi ne kadar ertelendi, Türkiye Finans hangi krediler ertelendi, bireysel ihtiyaç kredisi ertelendi mi, Türkiye Finans kredi erteleme geldi mi, Türkiye Finans konut kredisi ertelendi mi, Türkiye Finans taşıt kredisi ertelendi mi, Türkiye Finans kredi kartı borçları ertelendi mi? gibi sorular internet ortamında çokca aratılmaya başlandı. 

Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Türkiye Finans'tan bu yönde bir açıklama var. Kamu bankalarından (Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank) sonra özel bankalardan ilk önce Akbank düğmeye bastı ve müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla hazırladıkları destek paketlerini devreye aldı. Ancak Türkiye Finans'tan da bir destek paketi açıklaması geldi.

Türkiye Finans bankasından açıklama:

Türkiye Finans, nakit akışı bozulan veya bozulacağını öngören tüm bireysel ve ticari müşterilerinin talep etmeleri halinde kullanmış oldukları fonlara ilişkin taksit ödemelerini 30 Haziran'a kadar erteleyecek.

Bireysel müşterilere, talep etmeleri halinde kredi kartı ödemelerinde ilave finansman desteği sağlayacağını belirten Türkiye Finans, ticari, KOBİ ve mikro ölçekteki müşterilerin mevcut finansmanları ihtiyaç halinde nakit akışlarına uygun olarak yeniden yapılandırılacak.

Türkiye Finans, personel maaş ödemesi hizmeti alan işletmelere, limitleri dahilinde 3 aylık maaş giderleri kadar, 3 ay ödemesiz 24 aya kadar vadelerde fon imkanı sunacak.

GENEL MÜDÜR VEKİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam tarafından yapılan açıklamada, ülkemiz insanının en büyük özelliğinin zor günlerde sergilediği “milli birlik ve beraberlik ruhu” olduğu belirtilerek, aynı ruhla ve fedakarlıkla bu zor günlerin atlatılacağı vurgulandı.

Murat Akşam, “Öncelikle salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı, tedavi görenlere acil şifalar diliyorum. Türkiye Finans olarak en başından bu yana salgınla mücadeleyi çok ciddiye alarak önlemlerimizi geniş tuttuk. Çalışanlarımız ve müşterilerimizden başlayarak Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü’nün yönlendirmeleri doğrultusunda pek çok tedbiri erkenden aldık. Ardından müşterilerimizin ekonomik zorluklar yaşayabileceğini ön görerek hızlı bir şekilde ekonomi destek paketini devreye aldık. Aynı zamanda zor koşullar altında mücadele veren sağlık çalışanlarımızın sesine kulak vererek sadece onlara özel uygulamalar hayata geçirdik. En başından beri amacımız, topluma fayda sağlayan farklı kesimlerin öncelikli ihtiyaçlarını belirleyerek en hızlı ve doğru şekilde karşılamak oldu. Aldığımız geri dönüşler attığımız her adımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha bize gösterdi." dedi.

“Ülkemize sağladığımız katkıları pekiştirmek amacıyla şimdi de Milli Dayanışma Kampanyası’na destek verdiğimizi duyurmak isteriz. Türkiye Finans olarak ülkemizin en kısa zamanda hayata tekrar, şevkle ve hevesle katılması için kaynak ayırmaya devam ediyoruz ve bu kaynağı 8 milyon liraya çıkardığımızı söylemekten mutluluk duyuyoruz. Başta sağlık çalışanları olmak üzere salgınla mücadelede emek veren, bu zor günleri atlatmak için azim ve sabır gösteren herkese teşekkürü bir borç biliriz."

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, salgının Türkiye ekonomisine olan etkilerini azaltmak amacıyla bireysel ve ticari müşterileri için ekonomi destek paketi sunduklarının bir kez daha altını çizerek, Banka müşterilerinin talep etmeleri halinde, kullanmış oldukları fonlara ilişkin taksit ödemelerini 30 Haziran 2020 tarihine kadar erteleyebileceklerini, bireysel müşterilere de kredi kartı ödemelerinde ilave finansman desteği sağlayabileceklerini belirtti.

Sadece sağlık çalışanlarına özel sundukları destek paketini de hatırlatan Murat Akşam, “Banka olarak, sağlık personeli olan müşterilerimizin mevcut finansman ödemelerini talep etmeleri halinde ek bir kâr payı olmadan 6 ay erteliyoruz. Bu imkanın yanı sıra sağlık çalışanlarının hayatını kolaylaştıracağını düşündüğümüz pek çok faydayı da bir arada sunuyoruz. Ayrıca sağlık çalışanlarının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak üzere İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne 10 bin adet koruyucu tulum bağışında bulunduk” dedi.