Türkiye gruptan nasıl çıkar? 2022 Dünya Kupası için senaryolar

Türkiye gruptan nasıl çıkar? 2022 Dünya Kupası için senaryolar

A Milli Takım, Cebelitarık’ı 6-0 yenerek Norveç’in de takılmasıyla 2. sıraya yükseldi. Peki, Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte 2022 Dünya Kupası'na bilet için Türkiye'yi bekleyen ihtimaller

Ajans Beşiktaş - 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde mücadelesini sürdüren Türkiye, son haftaya girilirken Norveç'in Karadağ maçındaki sürpriz puan kaybıyla, averajla 2. sıraya yükseldi. Peki, Türkiye son maçlarla birlikte gruptan nasıl çıkar, Türkiye'nin gruptan çıkma senaryoları neler?

TÜRKİYE GRUPTA NASIL LİDER OLUR?

Son maçta A Millilerin Karadağ'ı yenmesi ve Norveç'in de deplasmanda Hollanda'yı yenmesi (Averajda Türkiye'nin üstüne çıkacak farkta olmayacak şekilde) durumunda, Türkiye grubu lider olarak tamamlayabilecek. Bu durumda 2022 Katar Dünya Kupası gruplarına direkt katılım sağlayabileceğiz.

GRUPTA İKİNCİLİK İHTİMALLERİ

Diğer ihtimal ise Türkiye'nin grubu 2. olarak bitirerek play off oynaması. Eğer Türkiye kazanır, Norveç ise Hollanda’yı yenemezse grubu 2. bitirip play-off’a kalacağız.

Hollanda ile aynı puanda bitirmemiz durumunda averaj farkını kapatmamız mümkün görünmüyor.

Milliler son maçta Karadağ ile berabere kalırsa, Norveç’in Hollanda’ya yenilmesini veya en iyi ihtimalle berabere kalmasını bekleyeceğiz. İki karşılaşma da eşitlikle sonuçlanırsa grubu ikinci bitirip play-off’a kalan Türkiye olacak.

Takımımız, Karadağ’a yenilirse, Norveç'in de Hollanda'ya kaybetmesini bekleyeceğiz. Bu durumda Norveç ile yine ikili averajımıza bakılacak. Biz kaybeder, Norveç puan alırsa Dünya Kupası hayallerine veda edeceğiz. (Haber Global)