"Üç gol de Kartal’dan"

"Üç gol de Kartal’dan"

Fanatik gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, dün Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş - Akhisarspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın yazısı:

Müthiş taraftar desteği ile maça baskılı başlayan Kartal, tek kale oynadı. Öyle ki, ilk yarım saat içinde Larin ile üç net pozisyon buldu. Kanadalı, son vuruşlardaki yetersizliği yüzünden skoru değiştiremedi. Sürekli rakip sahada kalan Gökhan Gönül, Lens ve Caner’in ortaları da, golü getirmedi. İşte tam oyunun sıkıştığı bu anda, Pepe çıktı sahneye. 39’da Oğuzhan’ın ortasında kafa ile ağları bulan Portekizli; geçen sene olduğu gibi bu sezon da ligin açılışını yaptı: 1-0. Gol ile rahatlayan Beşiktaş, dakika 42’de Gökhan Gönül’ün atağında Lens asisti ve Babel’in dokunuşu ile devre skorunu 2-0 olarak belirledi: 2-0.

Necip ne yapsın 

Güneş’in ısrarla Necip’ten stoper yaratma sevdası, hiç yoktan maçı strese soktu. Vida, Roco hatta Medel alternatifi varken, Necip sol stoper oynatıldı. O da 57’de pek alışık olmadığı bölgede yaptığı hatalı pas ile Seleznov’a gol attırdı: 2-1. İkinci yarı Akhisar daha çok risk aldı. Ege temsilcisi, net pozisyonlar buldu. Bunu yaparken, kalesinde de açıklar verdi. Babel’in bir şutu yan direkten döndü.

Roco kalitesi

Şilili oyuncu ikinci devre şans buldu. Sakin kaldı. Fizik gücünü ölçülü ve yerinde kullandı. Girer girmez bir de kafa ile gol kaçırdı. Son bölümlerde görev yapmasına rağmen kalitesini gösterdi.

Etiketler :