UEFA Avrupa Ligi hangi kanalda? Avrupa Ligi maçları hangi kanaldan yayınlanıyor?

UEFA Avrupa Ligi hangi kanalda? Avrupa Ligi maçları hangi kanaldan yayınlanıyor?

Sporseverlerin merak ettiği sorunun cevabı. UEFA Avrupa Ligi hangi kanalda? UEFA Avrupa Ligi maçları canlı izlenecek mi? Avrupa Ligi maçlarıyla ilgili merak edilen soruların cevapları haberimizde...

UEFA Avrupa Ligi 2018-19 sezonunda grup maçları 20 Eylül 2018 Perşembe günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Türkiye'deki temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisarspor'un da sahne alacağı UEFA Avrupa Ligi maçları hangi kanaldan yayınlanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Sırasıyla B36 Torshavn, Linzer ASK ve Partizan’ı eleyerek gruplara kalan Beşiktaş, Vodafone Park’ta tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Norveç ekibi Sarpsborg’u konuk edecek. Ziraat Türkiye Kupası’nda geçen sezon şampiyon olarak organizasyona doğrudan gruplardan başlayan ve tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek olan Akhisarspor ise Rus futbolunun yükselen ekiplerinden FK Krasnodar’ı konuk edecek. Bu iki müsabakanın bitmesinin ardından Fenerbahçe deplasmanda Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımına konuk olacak. Maksimir Stadı’nda oynanacak maç 22.00’de başlayacak. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica’ya elendiği için Avrupa Ligi’ni geçen Fenerbahçe, 6. kez katıldığı grup aşamasına iyi bir başlangıç yapmak amacında.

UEFA Avrupa Ligi hangi kanalda? UEFA maçları hangi kanalda yayınlanacak? UEFA Avrupa Ligi maçlarının nasıl canlı yayınlanacağı soruları merak ediliyor. Buna rağmen UEFA Avrupa Ligi maçlarının canlı yayınları için Türkiye'de henüz bir resmi yayıncı açıklanmadı. 

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıllarda UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını Tivibu digital platformundan yayınlanmıştı. Tivibu, bu maçları Tivibu Spor kanllarından yayınlamıştı. Tivibu'nun UEFA ile yaptığı anlaşma 2017-18 sezonu sonu itibarıyla sona erdi. UEFA, 2018-19 sezonundan itibaren 3 sezonluk yeni dönem ihalesini açmış, ihaleyi Digitürk'ün sahibi beIN Media kazandı. Digitürk bu maçları beIN Sports kanallarından yayınlamayı planlamıştı. Öte yandan Saran Group'un da bazı maçları yayınlaması, bazı maçların da beIN Sports'tan yayınlanması gündemdeydi.

Ancak Türkiye'de döviz fiyatlarının yükselişi, Digitürk'ün UEFA ile yaptığı finansal görüşmelerde engel oluşturdu. Dolayısıyla Avrupa Ligi yayın haklarında belirsizlik söz konusu. Özetle, UEFA Avrupa Ligi maçlarının hangi kanaldan yayınlanacağı malesef henüz belli değil. 

Etiketler :