UEFA dünyaya Beşiktaş'ı örnek gösterecek

UEFA dünyaya Beşiktaş'ı örnek gösterecek

Sahada sergilediği performansla taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Beşiktaş, saha dışındaki uygulamalarıyla da gündemdeki yerini koruyor.

Gerek yönetiminin gerek taraftarının tribünlerde uygulamaya geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle herkesin dikkatini çeken siyah-beyazlılar, yarın Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile Vodafone Arena'da yapacakları karşılaşmada yeni bir uygulamayı hayata geçirecek.

Siyah-beyazlı yönetimin hazırladığı projede, tribündeki taraftarlarla birlikte hareket edilerek 1 dakikalık sessiz tezahüratta bulunulacak. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte işaret diliyle tezahürat yapacak olan tribünler, böylece ırkçılık sorununa ve işitme engellilerin yaşadıkları sorunlara farkındalık oluşturmaya çalışacak. Yönetimin, 3 Aralık'taki Uluslararası Engelliler Haftası öncesi, Devler Ligi'nde sahasındaki son maç olması sebebiyle Benfica karşılaşmasını seçtiği belirtildi.

BAŞAKŞEHİR MAÇINA ENGELLİ ÇOCUKLARLA

Beşiktaş'ın bu projesi bu kez Türkiye sınırlarını da aşacak gibi görünüyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçı için Türkiye'ye gelen ve Vodafone Arena'da incelemelerde bulunan UEFA heyetinin yapılacak bu uygulamadan haberdar olduğu ve dünyada ilk kez gerçekleştirilecek bu organizasyona hayran kaldıkları öğrenildi.

Özellikle, futbolda ırkçılığa karşı yoğun şekilde mücadele veren ve “Irkçılık yok, saygı göster” sloganını benimseyen UEFA'nın yetkililerinin, siyah-beyazlı yöneticileri bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ederek, “Çok anlamlı bir uygulama. Birlikte çalışarak bunu buradan bütün dünyaya yaymalıyız” dedikleri ifade edildi. Beşiktaşlı futbolcuların, ligde hafta sonunda yapılacak Başakşehir maçına da engelli çocuklarla çıkmayı planladıkları ifade edildi. (Yeni Şafak / Süleyman Hatısaru)