UEFA'dan Türk kulüplerini şok edecek plan!

UEFA'dan Türk kulüplerini şok edecek plan!

UEFA Başkanı Ceferin ve Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Agnelli'nin Şampiyonlar Ligi ve Avrupa 1. ligleri ile alakalı gizli bir toplantı yaptığı iddia ediliyor.

Ajans Beşiktaş - Alman basınından BILD'in haberine göre, ECA ve Juventus Başkanı Agnelli ile UEFA Başkanı Ceferin, Avrupa futbol fikstürünün değiştirilmesi üzerine gizli bir görüşme gerçekleştirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa 1. liglerinin fikstürlerinin değiştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunan ikili, şok edici bir plan üzerinde fikir birliğine vardığı iddia ediliyor.

Andrea Agnelli ve Aleksander Ceferin'in fikir birliğine vardığı konunun; UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının haftasonu oynanması planı olduğu konuşuluyor.

Haftasonu futbol maçlarına gösterilen ilginin en ekran başında hem de statlarda daha yoğun olması üzerine kurgulanan planda UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarını hafta sonu gündüz saatlerinde oynatarak hem Avrupa'da daha yüksek reyting alır hale getirmek hem de Uzak Doğu pazarından daha yüksek bir pay alınır konuma çekmek fikri ön plana çıkıyor.

Agnelli ve Ceferin'in gizli kapılar ardından fikir birliğine vardıkları bu plan sonrası yerel liglerin de haftaiçi oynatılmasının masada olduğu konuşuluyor.

Juventus ve Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Andrea Agnelli'nin bir başka düşüncesinin ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 takımdan 8 gruplu sistem yerine 8 takımdan 4 gruplu sistem getirmek olduğu yazılan haberde yer alıyor.

Grup sisteminde yapılacak bu değişiklik ile hedef maç sayısının arttırılması ve bununla birlikte elde edilecek gelirin de yüksektilmesi hedefleniyor.

Gizli kapılar ardında yapılan bu planlara diğer Avrupa kulüplerinin ve temsilcilerimizin nasıl tepki vereceği ise şimdiden merak konusu olmuş konumda. (Fotomaç)

Etiketler :