Ufuk Sarıca: ''Beşiktaş'ın karakterinde savaşmak var''

Ufuk Sarıca: ''Beşiktaş'ın karakterinde savaşmak var''

Beşiktaş Sompo Japan’ın başantrenörün Ufuk Sarıca'dan çok özel açıklamalar...

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki 6 maçını da kazanarak yenilgisiz tek takım olan, ligde de 8’de 6 yapan Beşiktaş Sompo Japan’ın başarılı coachu Ufuk Sarıca, verdiği özel röportajda kısa sürede mücadeleci bir takım yarattıklarını dile getirdi.

44 yaşındaki başantrenörün açıklamaları şu şekilde:

‘HAYALİMİZ KUPA’

“Şampiyonlar Ligi’ne iyi başladık. Hayalimiz şampiyonluk ama adım adım düşünmek gerek. 40 takımın arasında namağlup tek ekip olmak önemli. Her maçta son topa kadar içeride olacağız. Taraftar biliyor ki; Beşiktaş hiçbir maçı bırakmaz, sonuna kadar mücadele eder.”

‘FUTBOL TAKIMI TARİH YAZDI’

“Burası Beşiktaş. Bu nedenle ister Euroleague’de mücadele edin isterse bütçeniz çok düşük olsun, yine de tek hedefiniz şampiyonluk olmalı. Mesela futbol takımımız da bizim gibi Şampiyonlar Ligi’nde yenilgisiz. Bu güzel bir tesadüf. Son Benfica maçında da 3-0’dan 3-3’ü yakaladılar. Taraftar takımı ayağa kaldırdı. Tarihi bir maçtı. Kulübün karakterinde savaşmak var. Başarımızın en büyük nedeni aile olmak. Başkanımız Fikret Orman maçlarımıza geliyor. Desteği büyük.”

‘TARAFTARIMIZ ENTELEKTÜEL’

“Taraftarımız çok entelektüel ve yaratıcı. Ben Akatlar Arena’da tarihi maçlar izledim. Son maça kadar yanımızda olmalarını temenni ediyorum. Karşılıklı güven var. Burayı kale haline getirelim. Salonumuz doluyor ama artık her maçı boş yer kalmadan oynamak en büyük arzumuz.”

‘EUROBASKET BİZİM İÇİN ARAÇ OLMALI’

“Jenerasyon konusunda bir sıkıntımız var. EuroBasket 2017 bizim için hedef mi, yoksa jenerasyon atılımı mı, buna karar vermeliyiz. Yeni bir şeyler ortaya koymalıyız. Altyapılardaki elit 6-7 oyuncu ve 2 yabancıyla farklı bir ligde mücadele edecek bir takım oluşturulabilir mesela. Bunlar 2 sene sonra takımlarına da farklı dönerler. Ancak bu şekilde gençleri A takımlara, A Milli Takım’a monte edebiliriz.”

‘MİLLİ TAKIM’I ÇALIŞTIRACAĞIM’

“A Milli Takım için bana resmi olarak bir teklif gelmedi. Bu herkes için büyük bir gururdur. Bana da eğer böyle bir teklif gelirse, zamanlama ve şartlar da uygun olursa büyük bir gururla kabul ederim. Şu an kulübümle süren bir sözleşmem var. Ancak bir gün Milli Takım’ı çalıştıracağım. Bunu biliyorum.” (HT Spor / Ertuğrul Güneş)