Ufuk Sarıca: Çok büyük hedeflerimiz var!

Ufuk Sarıca: Çok büyük hedeflerimiz var!

Sezona fırtına gibi başlayan Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca'dan açıklamalar...

Pınar Karşıyaka'yı şampiyon yaparak tarihe geçtikten sonra “Yuvam” dediği Beşiktaş'ın başında yine büyük hedeflere yelken açan Koç Ufuk Sarıca, camiaya umut dolu mesajlar verdi.

Sezona fırtına gibi başlayıp ligde ve Avrupa'daki ilk 12 resmi maçta 11 galibiyet alarak sükse yapan Beşiktaş Sompo Japan'ın yeni başantrenörü, “Türkiye'de kâğıt üzerinde Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray ve Daçka'nın ardından güç sıralamasında Beşiktaş 5. gözükebilir ama bu iş sadece yüksek bütçelerle bitmiyor” dedi.

Başarı için takım kimyasını yakalayıp, taraftarla birleşmenin önemine vurgu yapan Ufuk Sarıca, “Karşıyaka'da bunu yapmıştık.Önümüzdeki 2-3 yıl için çok büyük hedeflerimiz var.Ancak bu hemen olmaz. Adım adım gideceğiz. Değişen bir koç ve çok oyuncu var.Devamlılık şart” ifadelerini kullandı. 2+1 yıllık sözleşmeye imza atmasına rağmen Başkan Fikret Orman'ın kendisiyle çok daha uzun vadeli çalışmak istediğini aktaran Sarıca, “Ama Türkiye'de yarın ne getirir belli olmaz” şeklinde konuştu.

Önce her maçı kazanmaya aday bir takım yaratmayı, daha sonra ligde şampiyonluk, Avrupa'da ise büyük başarıları amaçladıklarını belirten başarılı koç, “Arada elbette mağlubiyetler ve zor günler olacak. Önemli olan bir arada ayakta durmak. İşte o zaman takım oluyorsunuz” derken, hedeflediği oyun karakterini “Agresif, savunmada ve hücumda çabuk, göze hoş gelen, aynı zamanda sert oynayan bir takım” sözleriyle özetledi.

Tribünleri doldurmak için çaba sarf edeceklerini aktaran genç teknik adam, “Kaybetmekten korkmuyorum. Çıkıp son topa kadar mücadele eden bir takım istiyorum. Benim takımım bu olmalı. Elbette kaybedeceğiz. Ama herkesi yenmeye aday bir takım sözünü verdim. Taraftar bu yüzden bize inanıyor. Biz de onlara inanıyoruz. Geçmişteki gibi dolan salonda oynamak istiyorum. Benim özel seyircimin de geleceğini düşünüyorum” açıklamasıyla her zamanki gibi iddiasını ortaya koydu. (AMK)