Uğur Meleke: "Bunlar suçlu, bunlar terörist"

Uğur Meleke: "Bunlar suçlu, bunlar terörist"

Hürriyet gazetesi yazarı Uğur Meleke, Beşiktaş-Konyaspor mücadelesi sonrasında yaşanan olayları ve verilen cezaları değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Uğur Meleke, Süper Kupa sonrasında Beşiktaş ve Konyaspor'a verilen cezaları yorumladı. Süper Kupa'da meydana gelen olayların baş sorumlusunun kulüpler olmadığını dile getiren Meleke, kulüplere verilen bu cezaları yersiz bulduğunu söyledi. İşte o açıklamalar:

"Bu işin sorumluları organizasyonu yapanlardır. Türkiye Futbol Federasyonu, Valilik, Emniyet Amirliği'dir... Samsun'da oynanıyor maç. Bunlar Spor Kulübü, tabii ki onlar da olayın bir parçası ancak bu işin sorumlusu Valilik'tir, Federsayon'dur. Bu kadar kapasiteyi karşılayamıyorsan daha az bilet satarsın. Oraya cebinde çakı olan, kelebek olan adamı sokuyorsan, demek ki senin kapı kontrolünde sıkıntı var. Bu girenlerin taraftar olduğunu nerden biliyoruz. Taraftar olmasına da gerek yok. Bunlar suçlu, bunlar terörist. Üzerinde forma olması kulübü bağlamaz.

Dünyanın en saçma şeyidir bu. Ahmet Şan ve Fikret Orman birlikte hareket etmeli. Her iki kulübe de ceza verilmesi gereksiz ve saçma. Fikret Orman "Dünyayı ayağa kaldırırım" demekle doğru söylemiş. Kesinlikle dünyayı ayağa kaldırması lazım. Keşke Fikret Orman, Lyon maçından sonra da "Dünyayı ayağı kaldırırım" deseydi. Önlem almak için ölümleri bekliyoruz heralde. İnsanlar ölünce akılları başlarına gelecek yetkililerin. Normal bir ülkede spor müsabakaları bile durdurulabilirdi."

Etiketler :