Uğur Meleke: "Karaveli bana yıllar sonra Süleyman Seba tedrisatını hatırlatan bir isim oldu"

Uğur Meleke: "Karaveli bana yıllar sonra Süleyman Seba tedrisatını hatırlatan bir isim oldu"

Hürriyet Gazetesi yazarları, Futbol Konseyi'nde haftanın olaylarının değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Hürriyet Gazetesi yazarları, Futbol Konseyi'nde haftanın olaylarının değerlendirdi.

1- Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde iki takımı da üzen bir sonuç ortaya çıktı. Kalite yönünden beklediğiniz gibi bir maç oldu mu? Karşılaşmanın kaderinde teknik adamların seçimleri mi yoksa bazı futbolcuların performansları mı daha belirleyici oldu?

MEHMET ARSLAN: DERBi, BEKLEDiĞiM GiBiYDi 

Pozisyonu bol, gollü bir derbi izleyeceğimizi tahmin ediyordum. Öyle de oldu. Karşılaşmada futbolcu olarak öne çıkan isim Josef de Souza oldu. Ama altını çizerek belirtmeliyim ki, Önder Karaveli teknik adam olarak bir adım daha öne geçti. Hem sahaya sürdüğü takım hem de Sergen Yalçın’ın, “Oyuna sonradan giren oyunculardan da verim alamıyoruz” diyerek sürekli olarak şikayet ettiği klişeyi de kırdı. Maçın kalitesi değil ama mücadelesi ve heyecanı derbiye yakışır düzeydeydi.

UĞUR MELEKE: HAYALLER DEĞiL, KAYGILAR...

Kimsenin yenilmek istemediği, hayallerin değil, kaygıların ağır bastığı vasat bir derbiydi bence. Vitor Pereira’nın zaten bu maçlarda stratejisi belli: Topu rakibe bırakacak, geçiş kollayacak. İlk yarıda her şey onun istediği gibi gelişti. İkinci yarıda da aynen Antwerp maçında yaptığı gibi skoru koruyabileceğini zannetti ama başaramadı. Önder Karaveli biraz daha proaktif olsa, mesela oyunu rakip yarı alana yığmışken 60’larda Güven Yalçın’la forveti ikilese, kazanma şansı da olabilirdi.

GÜNTEKiN ONAY: EN iYi 11’i DEĞiLDi

Derbide iki tarafın da istediğini alamadığı bir gerçek. Ancak Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’si kendi evinde kazanmaktan çok rakibini durdurmak isteyen bir görüntü ortaya koydu. Sert ve defansif oynadılar. Beşiktaş’ta ise başlangıç 11’i en güçlü 11 değildi. Yine de siyah beyazlılar karşılaşmada futbol oynamaya çalışan taraftı.

2- Önder Karaveli’nin “Beşiktaş Teknik Direktörlüğü’ne talip misiniz?” sorusu üzerine söylediği “Ben futbolun içinde kalmaya, antrenörlük yapmaya, genç insanların hayatına dokunmaya talibim” sözlerine yorumlarınızı merak ediyorum...

UĞUR MELEKE: VARLIĞI MUTLULUK VERİCİ

Karaveli bana yıllar sonra Süleyman Seba tedrisatını hatırlatan bir isim oldu doğrusu. Heyecanlı ama saldırgan değil. İstekli ama talepkâr değil. Bu maçta Serdar yerine Necip’le başlaması, Güven’e hak ettiği dakikanın azını vermesi bence yanlış kararlardı. Ama Beşiktaş’ın yeni teknik ekibi içinde muhakkak bulunmalı. Yeni döneme Beşiktaş ruhu transferi yapabilecek bir isim çünkü. Karaveli bana ete kemiğe bürünmüş Beşiktaş hissi veriyor. Varlığı mutluluk verici.

MEHMET ARSLAN: EZBER BOZDU

Kibirden uzak, iletişime açık, ‘küçük dağları ben yarattım’ tavrını reddeden, uzlaşmacı, arka planda başka hiçbir hesabı olmayan ve daha önemlisi kulübünü çok iyi temsil eden bir teknik adam buldu Beşiktaş. Alışık olmadığımız bir tarz bu. Çok eskilerde kalmış, Süleyman Seba, Baba Hakkı kültürü bu. Bunu bize hatırlattığı için bile teşekkür borçluyuz ona. Ne kadar fakirleşmişiz, şimdi daha iyi farkına vardım. Oysa biz hakemlere küfür eden, racon kesen, başarıyı sahiplenen, başarısızlığı TFF ve hakemlere yükleyen teknik adam profiline çok alışmıştık. Önder Karaveli ezberimizi bozdu.

GÜNTEKiN ONAY: GÖZÜ YÜKSEKLERDE DEĞiL

Bu cevaptan ben şunu anlıyorum: Kendi kariyer hedefini koyan, idealist bir teknik adamdan ziyade kendisine verilecek görevi bekleyen ve ne dikte edilirse onu yapmaya hazır bir teknik adam. Herkesin gözü yükseklerde olmayabilir. Saygı duyarım. Ayrıca Beşiktaş gibi bir kulüpte U19 teknik sorumluluğu prestijli ve anlamlı bir görev. (Spor Arena)