Uğur Meleke: "Şenol Güneş konuştu, maç geldi"

Uğur Meleke: "Şenol Güneş konuştu, maç geldi"

Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, Beşiktaş'ın Adana Demirspor!u 4-1 yendiği maçı köşesinde değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, Beşiktaş'ın Adana Demirspor!u 4-1 yendiği maçı köşesinde değerlendirdi.

"ÇOK İYİ BİR 45 İZLEDİK"

Süper Lig’de 35’inci raunda girilirken son beş haftanın lideri Adana Demir, ikincisi Beşiktaş’tı. Yani Yeni Adana Stadı’nda sıkı bir maç izleyeceğimizi tahmin ediyorduk zaten. Ancak santrayla birlikte öyle bir fırtına başladı ki, top bir o kalede, bir bu kalede öyle bir maç izledik ki, kafamızı ancak ilk yarının bitiş düdüğüyle birlikte yere indirebildik. Futbol adına çok iyi bir 45 dakika oynandı Adana’da.

"BEŞİKTAŞ'I ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜLER"

Montella’nın Adana Demirspor’u çabukluk üzerine inşa edilmiş bir ekip. Rakip kaleye oyalanarak, set inşa ederek, sabırla gitmiyorlar. Bu kadar çabuk oyuncu, eğer topu ayaklarında oyalamaz, seri de dolaştırırlarsa baş döndürücü bir hızla gidiyorlar hücuma. Dün özellikle ilk 20-25 dakikada hızlarıyla Beşiktaş’ı zor durumlara düşürdüler. Üç net pozisyon yarattılar ama tek golü bir çabuk taçla buldular.

"GÜNEŞ KONUŞTU, MAÇ GELDİ"

Beşiktaş’ın oyunun akışını değiştirdiği ansa 25’inci dakikada geldi. Şenol Güneş maçın durduğu bir anda Salih-Gedson’la konuştu. O dakikadan sonra Beşiktaş da oyalanmama, daha fazla uzun deneme ve özellikle Gedson Fernandes’le o toplara koşma stratejisine geçti. Beşiktaş’ın dünkü başarılı geri dönüşünü incelediğinizde onların da üç-dört pasla/çabuklukla golleri bulduklarını göreceksiniz.

"YENİ SEZONA DAHA ÜMİTLİ BAKIYOR"

Böylece son 12 haftada tam 34 puan toplamayı başaran Beşiktaş, dün hem Avrupa biletini cebine koymuş oldu, hem de yeni sezona çok daha umutla ve heyecanla bakıyorlar artık. (Sporx)