Uğur Meleke'nin maç değerlendirmesi: "Vagner Love ile bambaşka bir oyun..."

Uğur Meleke'nin maç değerlendirmesi: "Vagner Love ile bambaşka bir oyun..."

Uğur Meleke, CNN Türk ekranlarında Beşiktaş'ın Kayserispor'u 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - CNN Türk ekranlarında konuşan Uğur Meleke'nin açıklamalarından satırbaşları...

"Beşiktaş'ın ideal 11'ini Şenol Güneş de bilmiyor. Santrafor tipi oyunu da değiştiriyor. Sarpsborg maçının ilk yarısında Larin'e hep uzun vurdular, Beşiktaş gibi değildi. Bu 1 numaralı oyun tipi. 2 numaralı oyun tipi Fenerbahçe maçı. Topu ileri uçta Babel ile buluşturup, Babel'in yeteneğine umut bağlamak. Yine yüksek top var. Babel de belden çıkardığı bir şutla maçı aldı.

Vagner Love ile çok daha başka bir oyun tarzı.  Daha fazla ayağa oynayan, daha fazla seri pas yapan, kenar oyuncularının daha fazla içeri girdiği, Love'dan son vuruş beklenen bir oyun tipi. 75'te tekrar Babel santrafora geçti, Şenol Güneş denemelere devam etti. Şenol Güneş ya idealini bulacak, ya da farklı modellerine devam edecek

Bence Beşiktaş'ın oyununa uygun olan Love. Top oynamalı Beşiktaş. Santraforuna göre bir oyun olmalı. Son yıllarda Beşiktaş öyle bir oyun oynadı ki, santraforuna Pepe, Maicon'u koy bir şey değişmeyecekti. Tekrar onu sağlamaları lazım, Beşiktaş'ın oyunu o.

Kayserispor'a karşı en önemli sınav atak tamamlamadır. Orta ikilisi Rotman ve Mensah. Chery, Varela gibi süratli, koşusu oyuncular var. Rakibiniz koşucuysa, en büyük kabusunuz top kaybetmek olur. Yerleşemezseniz, Kayserispor sizi cezalandırır.

Maçı 4'e bölebiliriz. İlk çeyrekte Beşiktaş harika pres yaptı. 2. çeyrekte oyun Beşiktaş'taydı. 3. çeyrekte Kayseri toparlandı, 3 pozisyonları var. 4. çeyrekte Şenol Güneş oyuna müdahale etti ve Tolgay - Oğuzhan değişikliğinden sonra daha çok pas yaparak oyunu öldürdü.

 

Bilal Başacıkoğlu'nun bir numaralı eksiği, bitirememesi. Feyenoord'da oynadı ve geldi. En kritik eşleşme Bilal - Gökhan eşleşmesiydi. Bilal 10 yaş küçük ama Gökhan Bilal'in süratine süratla cevap verdi. Bilal'ın boşluklarını da Gökhan değerlendirdi, oraya gitmesinin nedeni Bilal.

Şu anda hazır haliyle Gökhan Gönül'den faydalanmalıyız, milli takım oyuncu yetiştirme yeri değil. Kayserispor'da Atila Turan'ın beke dönmesi iyi oldu, bu işleri iyi yapıyor. Türkiye'de 10 numara bile denendi sol ayağı olduğu için. Sol bekte faydalı bir oyuncu. Quaresma ceza alanına giriyor sürekli, soldan atak gelişirken, sağdan giriyor. Girersen pozisyon sana gelir, girmezsen gelmez." (Sporx)

 

 

 

 

Etiketler :