Ukrayna basınından Vida'ya... "Son Kahraman"

Ukrayna basınından Vida'ya... "Son Kahraman"

Beşiktaş'ın yeni transferi Domagoj Vida kimdir? Siyah beyazlı formayı giyen yıldız futbolcuyu yakından tanıyalım.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Dinamo Kiev'den Domagoj Vida transferinde mutlu sona ulaştı ve Hırvat stoperi bedelsiz olarak kadrosuna kattı. Ocak ayında siyah beyazlıların kampına katılacak olan Domagoj Vida'yı yakından tanıyalım. 

Beşiktaş'ın yeni transferi Domagoj Vida kimdir?

Ukrayna basını Dinamo Kiev'e veda eden Domagoj Vida hakında "Son Kahraman Vida" olarak bir makale hazırladı. İşte Vida'ya dair merak edilenler:

"İMAJ DEĞİŞİMİ" Dinamo Kiev'e transfer olduktan sonra imaj değişikliğiyle dikkat çeken Domagoj Vida, sıra dışı görüntüsüyle kısa sürede kampın en büyük gözdesi oldu. 



"CESUR VE KORKUSUZ" Sert mücadelelerden asla korkmadı. Sonuna kadar gitti ve hiç vazgeçmedi. Takım arkadaşlarının geçmişinin yanında Vida tam bir son kahraman modeliydi. Cesur ve korkusuz! Futbol sahalarında sert bir karaktere sahip olmasına rağmen Dinamo Kiev ile Shakhtar Donetsk aralarında oynanan derbi maçlarında Shakhtar Donetsk taraftarları bile kendisine büyük saygı duydu. 

DİNAMO KİEV YOUNG BOYS MAÇINDA YAŞADIĞI SAKATLIK!

UEFA Avrupa Ligi'nde Young Boys maçında başından çok ağır bir sakatlık geçiren ve beyin travması nedeniyle hastaneye kaldırılan Vida, 2 maç dinlendirildikten sonra ligde son olarak Karpaty maçına yeniden 11'de çıktı.  1-1 berabere biten maçta takımının tek golünü atan Hırvat stoper performansıyla da göz doldurdu. Dinamo Kiev Teknik Direktörü Khatskevich, bu maçın ardından yaptığı açıklamada, Savunmada sorunlarımız yok ama ofansif anlamda sıkıntılarımız var. Vida'ya gelince, o gerçekten büyük profesyonel. Sadece profesyonel de değil üstelik. Tecrübesine rağmen büyük bir futbol sevgisi var içinde. Ciddi bir tehlike atlatmasına rağmen geçen hafta Shakhtar Donetsk maçında oynamak istedi. Ancak kulüp doktorları izin vermedi. Vida'ya kalsa o halde sahaya çıkacaktı." diye konuştu. 

SEDYE BİLE İSTEMEDİ

Dinamo Kiev - Young Boys maçında yaşadığı ciddi ve kafasından akan kanlara rağmen bir süre kendisini deneyen Vida kanaması arttığı için, kanlar sahayı terk etti. 



TEK DEFOSU: "ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDI"

Vida'nın 2012/13 sezonundan bu yana Dinamo Kiev'de forma giydiği dönemde belki de tek defosu alkollü araç kullanması oldu. Kasım 2016'da alkollü araç kullandığı için geç saatlerde Kiev'de göz altına alınan Hırvat stoper hakkında tutanak tutulmuştu. 



EKSİLERİ NELER?

Elbette kusursuz bir stoper. Dinamo Kiev'e transfer olduktan sonra ilk 11'de başlamadığı maçlarda oldukça gergin davrandı. 2014 yılında Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk derbisinde 33. dakikada takımın atağa çıktığı anda yaptığı hatalı pas gole sebebiyet vermişti ve bu gol, Luiz Adriano'nun 100. golü oldu. Bu dönemde Hırvat stoperin özellikle oyun kurma konusunda ciddi eksikleri olduğu gözlemlenmişti. Ancak özellikle son 2 yılda Dinamo Kiev'de ve milli takımda sürekli olarak forma giydiğinde bu eksisini büyük oranda giderdi. 



DİNAMO KİEV'İN ÇOK BÜYÜK BİR HATASI

Ukrayna basını "Son Kahraman Vida" olarak lanse ettiği Hırvat futbolcu için Dinamo Kiev'in de büyük bir hata yaptığını söyledi. Kulübün sıkışık ekonomik yapısı göz önüne alındığında Vida'nın bedelsiz olarak takımdan ayrılması ve kulübün Hırvat stoperden para kazanamamış olması yönetimin son yıllardaki en büyük başarısızlığı olarak ifade edildi. 

DİNAMO KİEV BAŞKANI SURKİS'İN KENDİSİ HAKKINDA SÖZLERİ

Vida'nın Dinamo Kiev - Partizan maçının ardından kulübe ve taraftarlara veda etmesinin ardından Igor Surkis şu açıklamaları yaptı:

Surkis yaptığı açıklamada, "Doğal olarak büyük bir kayıp. Vida bizim lider futbolcumuz. Taraftarlara ve takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Ona sadece teşekkür etmek istiyorum. Kalmasını istiyordum ama farklı bir yol istedi. Bir ailesi, çocukları var ve geleceği var. Mali olarak Beşiktaş'ın önerdiği sözleşmeyi kulübümüz veremez. Vida'nın buradaki futbolunun devam ettirmesini umuyor ve kendisine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. (Futbol Arena)

Etiketler :