Umut Meraş yol ayrımında! Eğer devre arasına kadar...

Umut Meraş yol ayrımında! Eğer devre arasına kadar...

Sezona şampiyonluk parolasıyla devam eden Beşiktaş'ta ocak ayı transfer dönemi için flaş bir ayrılık gelişmesi yaşandı. Siyah-beyazlılarda forma şansı bulamayan Umut Meraş'ın devre arasında takımdan ayrılmak için izin isteyeceği belirtildi. İşte detaylar.

Ajans Beşiktaş - Yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren Beşiktaş, bu yılı şampiyon tamamlamak istiyor. Siyah-beyazlılar sezona fırtına gibi bir başlangıç yaparken, ilk 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Son 3 maçta büyük düşüş yaşayan Kara Kartal, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Teknik direktör Valerien Ismael, özellikle Fenerbahçe beraberliği sonrasında eleştirilerin odağı oldu. Fransız çalıştırıcının yedek planı olmaması ve oyuna yeteri kadar müdahale edememesi buna sebep gösterildi.

Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon başında Fransa'nın Le Havre takımından transfer ettiği Umut Meraş, bu sezon formaya hasret kaldı. Geride kalan 8 maçta 11'e hiç adını yazdıramayan 26 yaşındaki sol bek, Masuaku'ya kaptırdığı yerini de geri alabilecek gibi görünmüyor.

Umut Meraş, Tayfur Bingöl'ün transferi sonrasında iyice gözden düştü ve hatta İstanbulspor maçında 21 kişilik kadroya dahi alınmadı. Milli sol bek bu sezon sadece 4 maçta 39 dakika sahada kaldı.

Geride kalan 8 maçta 11'e hiç adını yazdıramayan 26 yaşındaki sol bek, Masuaku'ya kaptırdığı yerini de geri alabilecek gibi görünmüyor. Umut Meraş, Tayfur Bingöl'ün transferi sonrasında iyice gözden düştü ve hatta İstanbulspor maçında 21 kişilik kadroya dahi alınmadı. Milli sol bek bu sezon sadece 4 maçta 39 dakika sahada kaldı.

Deneyimli oyuncu şayet devre arasına kadar forma şansı bulamazsa kulüpten iznini isteyerek kendisine takım arayacak.

UMUT MERAŞ KİMDİR?

Umut Meraş, 20 Aralık 1995'te İstanbul'da dünyaya geldi. Futbola Sarıyer'in altyapısında başladı.

Sırasıyla Yeşilköy Altyapı ve Boluspor U21'de forma giyen Umut, 2014'te Boluspor'la profesyonel sözleşme imzaladı.

2018'de Bursaspor'a 525 bin Euro'ya transfer olan Umut, 2019 yazında ise Le Havre'ye 1.3 milyon Euro'a gitti.

Fransız kulübünde 2 yıl top koşturduktan sonra Beşiktaş 1.5 milyon Euro'ya oyuncuyu transfer etti. (FotoMaç)