Umut Şenol: "Geçen sezon verdiğimiz ücretleri veremeyiz"

Umut Şenol: "Geçen sezon verdiğimiz ücretleri veremeyiz"

Umut Şenol, koronavirüs salgını nedeniyle liglerin oynanmamasından dolayı kulüplerin zarar ettiğini ve bu sezonki ücretlerin gelecek sezon ödenmesinin zor olacağını söyledi.

Ajans Beşiktaş - Umut Şenol, yaptığı açıklamada, "Geçen sezon verdiğimiz ücretleri veremeyiz. Basketbol piyasası da bunun farkında olmalı. Basketbolda geçen sezonki ücretleri oyunculara ödemek çok zor. Sponsor gelirleri düşecek, belki federasyon gelirleri düşecek. Bu durumda oyuncuların alacağı ücretler de düşecek." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun bu sezonu mevcut haliyle tamamladığını ve bu kararı yeni açıkladığını hatırlatan Şenol, "Bu sezonun geri kalanının oynanmaması, federasyondan alacağımız pay, play-off oynayacağımızı varsayarak; yayın, bilet gelirleri ve diğer gelirlerle yaklaşık 4 milyon liraya yakın zararımız var." ifadelerini kullandı.

Basketbol takımında Beşiktaş'ta oyunculara en son aralık ayı maaşlarının ödendiğine dikkati çeken Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ocak ve şubat maaşlarını ödeyememiştik. Aralık ayının maaşlarını da kısmen ödedik. Sezon Mart 18'de bitti. Mart 15'e kadar oyunculara ödeme yapmak bizim yükümlülüğümüz. FIBA ve federasyonun da Mart 15 sonrası için kolaylık gösterecek gibi gözüküyor. 3 aylık borcumuz var. Mart'ın 15'ine kadar olan bütün yükümlülüklerimizi yerine getirmeyi hedefliyoruz."

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) ligleri mevcut haliyle tamamlamasından da memnun olduklarını vurgulayan Şenol, "TBF'nin liglerle ilgili kararı birçok takımın mutabakatıyla alındı. Biz karardan memnunuz, bir şikayetimiz yok. Öncelikle ben kararın kendisinden çok karar alınma sürecinden memnunum." ifadelerini kullandı. (Haber Global)

Etiketler :