Vagner Love'un antrenörü: "Vagner Beşiktaş'ın bu eksiğini giderir"

Vagner Love'un antrenörü: "Vagner Beşiktaş'ın bu eksiğini giderir"

Vagner Love ile Aytemiz Alanya’da birlikte çalışan yardımcı antrenör Fevzi Layiç, Brezilyalı yıldızı anlattı.

Ajans Beşiktaş - Cenk Tosun'u Everton'a satan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor'un golcüsü ve ligin son gol kralı Brezilyalı Vagner Love ve kulübü Alanyaspor ile her konuda anlaşmaya vardı.

Aytemiz Alanyaspor'da Vagner Love ile birlikte çalşan yardımcı antrenör Fevzi Layiç, Fanatik Gazetesi'ne Brezilyalı yıldızı anlattı. Fevzi Layiç, Love için şu ifadeleri kullandı; “1 sene beraber çalıştık. Kariyerimde gördüğüm en yetenekli oyuncu. Türkiye’de 5-10 metre içinde her defansı oyundan düşürebilir. Beşiktaş’ın göbekten hücum etme sorununu çözer ve 10 golün üstüne çıkar. Özel yaşantısı da çok düzgün. Vagner yapı olarak, karakter olarak çok dışa dönük biri değil. İşini yapan, idmanını yapan ailesiyle beraber olan bir futbolcu. İdman performansında ise Brezilyalılar’ın klasiğidir. İdmanı çok sevmezler. Daha doğrusu topsuz idmanı çok sevmezler. Vagner de biraz böyle. 1 sene boyunca beraber çalıştık. Arkadaşlarıyla hiçbir sıkıntı yaşamadı takım içerisinde. Bu tip oyuncular, diğer oyuncularla zaten çok fazla diyaloğa girmezler. Bu yüzden problemsiz bir oyuncu. Futbolculuk dönemimde de hocalık dönemimde de bugüne kadar
gördüğüm en yetenekli oyuncu”

‘En önemli özelliği’

“Türkiye’de ekarte edemeyeceği defans oyuncusu yok. 5-10 metre içinde herkesi düşürebilir oyundan. Her iki ayağını kullanabiliyor. Rıdvan Dilmen’in en önemli özelliği onda daha yüksek. Çok iyi hızlanıp durma özelliğine sahip."

‘Oyunu değiştirir’

“Beşiktaş kanatları çok kullanan bir takım. Cenk ve Negredo bu oyunda çok ön plana çıktı. Ancak Beşiktaş’ın bu oyunu net oynaması, aslında bir eksiğinin nedeni. Çünkü Beşiktaş’ta göbekten yapılan hücumlarda kilidi açacak, bireysel yeteneğini kullanacak bir oyuncu yoktu. Artık var. Zaten attığı gollere bakılırsa Vagner bu eksikliği giderecek en iyi isim."

‘Bayern’e atarsa şaşırmam’

“Türkiye’de Beşiktaş oyunu domine ediyor ve rakipler kapandığı için kenarlardan ortalarla mecburen pozisyon arıyor. Ama özellikle Bayern Münih gibi çok güçlü rakiplere karşı plan mecburen değişir. Eğer Vagner oynarsa gol atabilir ve hiç şaşırmam. Çünkü geniş alanda etkili ve yakaladığını gol yapacak kalitede”

‘Kafaya değil ayağa’

“Türkiye’de kafayla attığı gol sayısı yalnızca 2... Şenol hoca elbet onu nasıl kullanacağını iyi bilir. Ancak Vagner kenar ortalar yerine ayağına top isteyen bir isim. Üretkenliği de o zaman ortaya çıkıyor. Vagner’in sezon sonuna kadar ligde Beşiktaş formasıyla 10 golün üzerine çıkabilmesini bekliyorum”

‘Özel hayatı örnek’

“Özel yaşantısı ise çok düzgün. Alanya’da gideceğiniz mekan sayılıdır. Ama 1 yıl boyunca onu dışarıda en fazla bir kere görmüşümdür. Gözü dışarıda olan bir oyuncu değil. Çok aileci biri. Beşiktaş’a çok faydalı olacaktır”

Etiketler :