"Vagner mi, Negrado mu? Valla sabaha kadar Negredo!"

"Vagner mi, Negrado mu? Valla sabaha kadar Negredo!"

Beşiktaş'ın deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçın ardından spor yazarı Bilal Meşe'nin değerlendirmeleri....

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe, bugünkü köşesinde yayınlanan yazısında şunları yazdı:

Beşiktaş’ta Pepe sakat, Quaresma cezalı, Trabzonspor’da ise Burak Yılmaz kart cezalısı... Üçü de takımları adına önemli silahlar... Özellikle Burak Yılmaz, bordo-mavili ekip için büyük kayıptır... Bugüne kadar 18 golü var Burak’ın... Dememiz o ki Burak golleriyle takımını bugünkü tabloya taşımıştır.

Pepe ve Quaresma biri savunmayı ayakta tutan, diğeri Kartal’ı ofansa taşıyan, ortalarıyla rakip savunmaların korkulu rüyasıdır. Eksiklikler tamam, ama Lens’in onbirde oynatılmasına anlam veremiyorum. Adam ofansa her çıkışta top kaybediyor, iki metreye pas atamıyor! Haaa ilk yarıda savunmaya kadar indi, çok kritik pozisyonda olası bir gole set çekti. Lens’i savunmaya mı çeksen acaba hocam?

Tosiç, 33. saniyede kart gördü, rekor kırdı(!) Buna ne demeli? Sakatlıklar bir yandan, kartlar diğer yandan! Böylesi tabloda Kartal’ın zirveyi kovalaması elbette zordur. Tamam, Kartal’ın iç hatlarda deplasman korkusu var deniyor, buna asla katılamıyorum. Maçın ilk yarısına bakın, onca eksiğine karşın, en fazla pozisyona giren Beşiktaş ise neyin korkusu arkadaş? Vagner Love ve Talisca yüzde yüzlük pozisyonları golle taçlandıramadılar. Hele Talisca, kaleci ile karşı karşıya, Onur’u geçmeyi beceremedi! Buna karşın Trabzon sadece N’Doye ile bir pozisyon buldu, hepsi o kadar.

Şenol hoca ilk hamlesini 58’de yaptı, Vagner Love çıktı, Negredo girdi... Doğru bir tercih mi, valla tartışılır! Lens varken, Vagner Love niye alınır ki arkadaş? Baktın olmuyor, 4-4-2 ye dön, çift forvetle oynasan fena mı olur? Artı bu uygulama ile Fenerbahçe’yi ligde yendiğinizi ne çabuk unuttunuz? Elbette Vagner Love’ın iyi olduğunu iddia etmiyoruz. Çünkü, Love Alanya’da bulduğu serbestliği ve huzuru burada bulamaz, büyük takımda oynamanın zorluğu da burada yatıyor.

Negrado, giderek Kartal’a ısınıyor, belki goller kaçırıyor, atamıyor olabilir, ancak rakip savunmayı koşularıyla rahatsız ediyor. Nitekim 71’de Babel, attığı iki golle maçın skorunu belirleyen isim oldu. Ancak Negrado’da iki asistini es geçemeyiz. Ayağına aldığı her topta, rakip savunmacıların başını döndürdü, kalitesini ortaya koydu, Babel ile birlikte Kartal’ı üç puan uçururken, yedek oturtulmasını bir anlamda veto etti, haklı. Yani Vagner mi, Negrado’mu, valla sabaha kadar Negredo. Babel’in attığı ikinci gol öncesinde Halis Özkahya’nın N’Doye’nin attığı golü Fabri’ye faul gerekçesiyle iptal etmesini kokartına yakıştıramadık! Çünkü N’Doye topa yükselirken Fabri arkadan geldi, yani faul-maul yok, maçın kırılma anıydı bizce.

Etiketler :