'Valla iyi ki Rosier alınmış''

'Valla iyi ki Rosier alınmış''

Asist Analiz yazarı Kartal Yiğit, Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı MKE Ankaragücü maçını kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Kartal Yiğit'İn Asist Analiz'deki yazısı;

Açıkçası özellikle ilk yarı Ankaragücü gibi bir takıma bu kadar pozisyon veren bir Beşiktaş beklemiyordum. Neredeyse üçü, yüzde yüz ataklardı bunlar. Bu kadar çok pozisyon verilmesinin altında birçok neden olabilir ama bireysel hataları da göz ardı etmemek lazım.

Beşiktaş oyuna çok kötü başladı. Belki havanın soğukluğu, konsantre eksikliği üst üste maç yapmanın verdiği yorgunluk... Hepsi vardı bence bunun içerisinde. Belki Sergen hoca da bu kadar baskılı ve ofans oynayabilecek bir rakip beklemiyordu.

Oyunun bu bölümlerinde gerçekten çok iyi hücuma çıkan bir Ankaragücü vardı. Emre Güral ayağına gelen fırsatları olmadık bir biçimde tepti. Eğer başkent takımının iş bitiren iyi bir golcüsü olsa belki Beşiktaş ummadık bir sonuçla karşı karşıya kalabilirdi. Ama büyük takım olmak işte böyle bir şey. Ne kadar kötü oynasan da pozisyon versen de bir duran topta işi bitiriveriyorsun. 

Kaliteli ayaklar olunca sonuç da böyle oluyor. 

Vida kötü oynadığı zaman çekilmiyor ama kendini verince de neler yapabileceğini biliyoruz.  Takımını kurtaran golün sahibiydi.  Böylesine yoğun tempoda oynarken aslında iyi mi kötü mü oynadın, çok fark etmez. Evet istediklerini çok yapamayan bir Beşiktaş olsa da kazanmak önemli.

Rosier'in takımın yıldızı olduğunu düşünürsek siyah beyazlıların bayağı bir baskı yediğini anlarız.  Valla iyi ki Roiser alınmış.  Sergen Yalçın’ın haberi yokken alınmış ama 10 numara hareket olmuş. Beşiktaş favori gittiği Ankara'dan tatsızlıkla karşılaşmadan dönüyor.

Ama bu maçın analizi iyi yapılmalıdır. Niye bu kadar savunma arkası ve arasına toplar kaçırılıp rakibe pozisyon verildi. Buna kesinkes çözüm bulmalı teknik ekip. Yoksa Sivasspor, elindeki oyuncu yapısı ile Ankaragücü’nün bulduğu pozisyonları bulursa şok bir sonuçla karşılaşabilir Beşiktaş. 

Ancak galibiyet hakikaten önemli. Hem moral hem de üst sıralara yapışma adına bir reaksiyondu. Bugünkü oyunda da orta sahada da üretkenlik sorununun baş gösterdiğini gördük. Öyle ki Aboubakar ceza alanı çevresi ve içinde bir türlü topla buluşamadı. Belki bir duran toptan kazandın ama Beşiktaş'ın elinde birçok alternatif olması gerek. 

Genele baktığımız da yine de kötü başlayıp sonradan toparlayan bir takım vardı sahada. Ben sonuçtan çok morale bakarım. Oyuncu artık kazanma içgüdüsünü oluşturmaya başladı, bu da her şeyden daha da önemli.

Etiketler :