VAR neden devreye girmedi?

VAR neden devreye girmedi?

Süper Lig'de lider Beşiktaş, Erzurumspor'u 4-2 mağlup ederken siyah-beyazlı takımın 3. golü bazı kesimlerde tartışma yarattı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ta Ghezzal’in 66. dakikada attığı gol öncesinde, Cenk’in topa elle müdahalesinin olması kafaları karıştırdı. Birçok kişi, “VAR neden devreye girmedi?” sorusunu sordu. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Cenk’in elle oynamasını görmedi ve bu pozisyon sonrasında top Erzurumsporlu oyunculara geçti. Dorukhan da Erzurumsporlu oyunculardan topu alarak (ORTA SAHADA YAŞANAN MÜCADELE) pasını Ghezzal'a verdiği ve Cezayirli oyuncu da golünü attığı için VAR devre dışı kaldı.

VAR protokolüne göre, monitör başındaki hakem ancak Erzurumsporlu oyuncunun ayağındaki topa kadar bakabildiği için gol geçerli sayıldı.

Sosyal medyada bu konuda yapılan eleştirilerden biri de önceki gün oynanan Galatasaray maçında buna benzer bir poziyonda sarı - kırmızılı ekibin golünün iptal edilmesiydi. Ancak orada rakip takım oyuncuları topu her ne kadar kontrol etmiş olsalar da topu ceza sahası dışına henüz taşıyamamışlardı. Çünkü VAR protokolü, ceza sahası veya civarında yapılan kontrollerde VAR'ın devre dışı kalmasını sağlamıyor. Ancak Beşiktaş maçında Erzurspor oyuncuları topu orta sahada kazandığı için VAR devre dışı kalıyor.