"VAR nerede? VAR’da biz mi göremiyoruz!"

"VAR nerede? VAR’da biz mi göremiyoruz!"

Milliyet gazetesi yazarlarından Bilal Meşe, Beşiktaş - E.Y. Malatyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

Şenol Güneş, form düşüklüğü içinde olan Babel ile Tolgay’ı yedeğe çekmesi bu oyunun gereği olabilir. Ne var ki, bazı taşlar vardır, yerinden oynatmazsınız... Örneğin Babel, evet formunun uzağında, ancak varlığı rakip savunmayı irite eder, rahat çıkamazlar. Yeni transferlerden Adem Ljajic ufak-tefek hatalarda yapsa, beğendiğimi söyleyebilirim. Forvet arkasında görev yapan Ljajic, özellikle paslaşmaları ve tek vuruşları güzel, özeti iyi bir pasör. Lens, tam düzeldi diyorduk, o da nazara geldi! İlk yarıda pas yüzdesi Beşiktaş’tan yana... Ancak bu yüzde, kapalı savunma karşısında etkisiz kalabiliyor! Gördük ki, Beşiktaş, ilk yarı baskılı oyununa ancak iki pozisyon sıkıştırabildi. Biri Ljajic’in az farkla auta giden şutu, diğeri ise cezaalanı içinde Quaresma’nın kaleciden dönen topu.

***
Gelelim Yeni Malatya’ya... Ofansif oyun yerine, oynatmamaya çıkmışlar! Zamana oynayabilirler, ne var ki hakemin her doğru çaldığı karara itirazlarına şaşırdım. Sanırım zamandan çalmanın bir şekli de bu olsak gerek! İlk yarıda ayaklarından çok, çeneleri çalıştı, malesef! Oynamadan, baskı yapmadan, kim kimden puan alabiliyor ki? Haaa bir fırsat yakalarsınız, şansa gol bulursunuz! Onlar da unutma dakikalarında Guilherme ile bir pozisyon buldular, Karius’a takıldılar.
***
İkinci yarıda Babel’in girişiyle vites yükselten Kartal, öyle bir baskı yaptı ki, benzetme yerindeyse konuk takım savunmasına nefes alacak zaman bırakmadı. Nitekim, 52’de Quaresma’nın korner atışına alışık olduğumuz isim Pepe, geldi, yükseldi, kafayı vurdu, topu tavana çaktı: 1-0 Pepe’nin golünden sonra mı, Y.Malatya kabak çiçeği gibi açıldı, bu oyunun raconunu hatırladı! Eee böyledir, ofansif oyununa dönersen, tehlikeler yaratırsın rakip kalede. Nitekim 60’da frikik atışında Aleksic nefis vurdu, Krauis klasını bir kez daha konuşturdu.

Yapma, etme Halil Umut Meler? Medel’e gösterdiğin ilk sarı doğru, peki ikinci sarıya ne demeli? O pozisyonun sarı kartla uzaktan yakından ilgisi yok. Hatalı bir kart. Peki, VAR nerde? VAR’da biz mi göremiyoruz! Artı altı dakika uzatmayı da anlamadık hoca!

Neyse ki, Negrado durdu, durdu, Babel’e harika bir asist yaptı, arkadaşına topa vurmak kaldı: 2-0.... Valla, Babel çok kritik bir gol atarken, hakemi de kurtardı! 89’da Guilherme ‘nin attığı golde Krauis, ne yapsın, o kurtarıyor, uzaklaştıran yok! On kişi kalmasına karşın Beşiktaş, sayısız fırsatları gole çeviremedi, olsun önemli olan üç puan.