Veli Kavlak, Beşiktaş'taki günlerinde dair konuştu

Veli Kavlak, Beşiktaş'taki günlerinde dair konuştu

Geçtiğimiz yaz Beşiktaş'la yollarını ayırdıktan sonra kendisine kulüp bulamayan Veli Kavlak, Avusturya basınına flaş açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Veli Kavlak, 2011/12 sezonunda Avusturya ekibi Rapid Wien'den Beşiktaş'a transfer olmuştu.

Yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle bir türlü forma şansı bulamayan Veli, son olarak Ocak 2017'de Beşiktaş forması giyebilmişti. Siyah Beyazlı yönetim, geçtiğimiz yaz 30 yaşındaki orta saha oyuncusuyla yollarını ayırdığını duyurmuştu.

O gün bugündür kendisine kulüp bulamayan ve çalışmalarına bireysel olarak devam eden Veli, Avusturya basınına flaş açıklamalarda bulundu.

Spox.com'un sorularını yanıtlayan Avusturyalı futbolcu, siyah-beyazlı takımda oynadığı günlere ilişkin flaş itiraflarda bulundu.

İşte Veli'nin röportajından öne çıkan bölümler:

- Harika bir kariyerin var. Türkiye'de ve Avusturya'da ikişer şampiyonluk yaşadın. Beşiktaş'ta kaptanlığa yükseldin. UEFA Avrupa Ligi'nde ve Avusturya Milli Takımı'nda oynadın. Kariyerindeki en önemli başarı sence hangisiydi?

"Elbette Rapid ile 2008'de kazandığım şampiyonluktu. Beşiktaş ile de iki şampiyonluk yaşadım. Özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u elediğimiz maçı unutamam. Maç, penaltılara gitmişti ve ben de kullandığım penaltıyı gole çevirmiştim. Birkaç önemli an daha var. Beşiktaş'tayken elde ettiğimiz derbi galibiyetleri gibi..."

- Rapid ile Beşiktaş'ın benzerlikleri olduğunu söyleyebilir misin?

"Kesinlikle evet. İkisi de çok büyük kulüp. Rapid, zaten Avusturya'da 1 numara. Bunu taraftarlarına bakarak da anlayabilirsiniz. Beşiktaş'ta da durum aynı. İki takım da her zaman kazanmak zorunda. Fakat Türkiye'deki baskı biraz daha fazla. Türkiye'deki taraftarlar daha tutkulu. Beşiktaş'ın 20 milyon civarında taraftarı var. Bu yüzden beklentinin büyük olduğunu fark edebiliyorsunuz. Aynı şekilde her zaman büyük baskı hissediyorsunuz. Öte yandan takım için her şeyinizi verirseniz inanılmaz bir destek de görüyorsunuz."

- Kariyerinde pek çok büyük futbolcuyla birlikte oynadın. Ricardo Quaresma, Mario Gomez ve Gökhan Töre gibi... En iyisi hangisiydi?

"Guti, Simao, Hugo Almeida, Mario Gomez, Quaresma... Hepsi harika oyunculardı. Mario Gomez'le oynamak çok etkileyiciydi. Bu tip oyuncular hep sınırları zorlar ve asla tatmin olmazlar. Buna çok yakından tanık olma şansına eriştim. Ancak oyumu Guti'den yana kullanıyorum. En iyisi oydu." (Fanatik)

Etiketler :