"Vida genç yetenek gibiydi"

"Vida genç yetenek gibiydi"

Vatan gazetesinden Gökhan Dinç Antalyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İKİNCİ yarının ilk maçı için Antalya deplasmanı Beşiktaş adına bir avantajdı. Hoca değişikliği, başkan değişikliği yaşamış bir ekibin kendi sahasında bile oynuyor olması siyah-beyazlılar için avantajlı bir durumdu. Ancak bu avantajlarının dışında savunmasının tamamının değişmiş olması da tek dezavantajıydı. 
 
KADRO, savunma dışında ideal kadroydu. Ne var ki Beşiktaş yediği gole kadar derin bur uyku içindeydi. Hatta kabuslarla boğuşuyor gibiydi. Erken gelen gol siyah-beyazlı futbolcuları uyandırdı. Ne oynadığını bilmeyen, orta sahadaki pas trafiğini rakibine kaptıran, kanatlardan kendisi gelmesi gerekirken Antalyaspor’un gelmesine izin veren bir yapı vardı ortada. 
 
NEYSE ki Antalyaspor ilk golü bulan oldu da sonrasında maç gibi maç izledik. Oğuzhan’ın oyuna ağırlığını koyması, Talisca’nın maçta olduğunu hatırlaması üzerine Beşiktaş adına keyifli bir maç olmaya başladı. Baskı, Antalyaspor’u kendi sahasına itip, yemeden 1-0 ile soyunma odasına girelim telaşı yaratınca Beşiktaş durur mu? Aldı sazı eline ve oynamaya başladı. Sağ kanattan, son kanattan haldır huldur geldi ve skoru eşitleyen golü buldu. Bir önceki pozisyonda da Talisca golü bulmuş ancak Halis Özkahya nizami golü vermemişti ya. İşte onun intikamı gibi vurdu topa Talisca.
 
GENÇ YETENEK GİBİ!
 
İKİNCİ yarıda da ilk yarıda olduğu gibi Antalyaspor %100 gol pozisyonu buldu ancak faydalanamadı. Futbolu güzel yapan da bu, birisi kaçıracak diğeri atacak. Dün akşam atan yine Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ın oyun anlayışı, tribündeki taraftarına “kaç tane yerse bir fazlasını atar” rahatlığı ile maç izletiyor.
 
SON olarak Alvaro Negredo kolayı kaçırdı ama güçlü fiziğini iyi kullandı, Talisca’ya boşluk açtı ve maçın adamı yaptı. Vida yeniydi ama eski, yıllardır forma şansı bekleyen genç yetenek gibiydi ve Medel ile fena ikili olmadı. Quaresma da deplasmanda katkı yapmanın hazzını yaşayan ve yaşatan oldu.  (Gökhan Dinç / Vatan)

Etiketler :