Vida her geçen gün değerleniyor

Vida her geçen gün değerleniyor

Beşiktaş’ın Domagoj Vida’sına devlerin ilgisi arttı. Geçen sezon devre arasında bedelsiz alınan yıldız için konuşulan rakam 30 milyon euro civarında. 29 yaşındaki stoper, Dünya Kupası’ndaki müthiş performansıyla Siyah-Beyazlılar’ı oldukça mutlu etti.

Ajans Beşiktaş - Rusya'da Vida fırtınası yaşanıyor. Beşiktaş’ın Hırvat stoperi Domagoj Vida, ülkesinin Rusya’yı eleyip yarı final bileti almasında büyük rol oynadı. Özellikle grup karşılaşmalarında gösterdiği performansla Avrupa’nın önemli kulüplerinin ilgisini çekmeyi başaran 29 yaşındaki stoperi almak artık daha da zor. Vida ile anılan Leicester, Everton gibi takımların 20 milyon euro bandında önerisi olduğu biliniyordu. Vida performansıyla Beşiktaş’ın elini güçlendirdi. 

‘BEKLE’ POLİTİKASI KAZANDIRDI

Domagoj Vida, ara transfer döneminde takıma kazandırılmadan önce Dinamo Kiev’le uzun süren pazarlıklar yaşanmış ama necite alınamamıştı. Oyuncunun Ocak ayında sona eren sözleşmesi beklenildi ve imzalar atıldı. Vida, ikinci devre gösterdiği vasat performansla kuşku yaratsa da Rusya’da gösterdiği performansla Güneş’in gözüne girmeyi başardı. Teknik Direktör Şenol Güneş, oyuncusunu kadroda tutmak istiyor ancak Vida’nın kupada gösterdiği performans bu ihtimali oldukça zorlaştırıyor. 

SADECE BEŞİKTAŞ PARA VERMEDİ

Vida için bugüne kadar ödenen bonservisler 8.7 milyon euro. Ülkesinin Osijek takımında yetişen başarılı stoper, 2010’da Leverkusen’e 2.4 milyon euroya geçti. Ardından Dinamo Zagreb’e 1.3 milyon euroya transfer oldu. 2013’te ise 5 milyon euroya Dinamo Kiev’in yolunu tuttu. Kiev ise Beşiktaş’tan 8 milyon euro civarı bedel talep etmişti. Ancak oyuncunun mukavelesinin bitmesini bekleyen Siyah-Beyazlılar, transferde ne kadar başarılı hareket ettiğini yine ispat etti. (Güneş)

Etiketler :