"Vida olmasa işime son verilecekti"

"Vida olmasa işime son verilecekti"

Hırvatistan Milli Takımı ve Dinamo Zagreb'de Beşiktaşlı stoper Vida'nın teknik direktörlüğünü yapan Ante Cacic, önemli açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'a devre arası Dinamo Kiev'den bedelsiz gelen Domagoj Vida'yı, Hırvatistan Milli Takımı ve Dinamo Zagreb'den eski hocası olan Ante Cacic değerlendirdi. Deneyimli çalıştırıcı son dönemde formasını Dusko Tosic'e kaptıran Vida'nın çok tecrübeli ve başarılı bir stoper olduğunu söyledi.

Cacic, "Vida benim çok beğendiğim ve her teknik adamın da çok işine yarayacak tipte bir futbolcu. Agresif, süratli ve her maçı tutkuyla oynar. Sahada her zaman elinden geleni yapar. Soyunma odasında da sürekli olumlu etkilerini görmüşümdür. Pozitif bir kişilik, hep neşeli ve eğlenceli olması gibi faktörler de kendisini iyi bir takım oyuncusu yapıyor" dedi. 

Siyah-beyazlı taraftarlardan Vida'ya güvenmelerini isteyen Hırvat teknik adam, "Hata yapmayan oyuncu yoktur. Ancak Vida hataya yatkın bir futbolcu değil, aksine bu konuda oldukça güvenilir bir stoper. Savunmanın ortası çok hassas bir bölge, takımın oyun sistemine ve takım arkadaşlarınıza uyum sağlamak için süreye ihtiyacınız var. Sizinle birlikte sahada hareket eden arkadaşlarınızın eğilimlerini, becerilerini, neye, nasıl tepki verdiklerini bilmeniz gerekir. Beşiktaş'ın Vida'yı en iyi haliyle kısa bir süre sonra göreceğinden eminim" diye konuştu.

Ante Cacic sözlerine şöyle devam etti:
"Vida'nın hassas bir yapısı var. Eğer teknik heyet, takım arkadaşları ve taraftarın desteğini arkasında hissederse, en iyi performansı ortaya çıkacaktır. Böyle olunca kendine güveni artar ve formu da zirveye yükselir."

'Pepe ile uyumlu ikili olacaklar' 

Vida için en ideal partnerin Pepe olduğunu savunan Cacic, "Çünkü ikisi de müthiş ve tecrübeli isimler. Pepe daha çok fiziksel özellikleriyle öne çıkan bir savunma oyuncusu. Vida ise sürati ve çabukluğuyla biliniyor. Arkadaşının açıklarını kapayacak iki isim, birbirini de iyi tamamlayacaktır. Vida ayrıca her pozisyonda oynayabilen bir isim. Beşiktaş ondan sol bek ve sağ bekte de yararlanabilir. Özellikle sağ bekte gayet iyi olduğunu söyleyebilirim" dedi.

'Son dakikada beni de kurtardı'

Ante Cacic, Vida'nın Fenerbahçe derbisinde attığı golün tesadüf olmadığına vurgu yaptı. Vida ile ilgili bir anısını da paylaşan Hırvat hoca, "Vida, Dinamo Zagreb'deyken, Şampiyonlar Ligi eleme turunda Ludogorets ile oynuyorduk. Maç 2-2 bitmek üzereydi ve Avrupa'ya veda edecektik.  Son saniyelerde attığı golle bize turu getirdi. Elenseydik muhtemelen işimden olacaktım, bu golle beni de kurtardı. Ayrıca Kosova karşısında 2018 Dünya Kupası elemelerinde zor şartlarda attığı gol de kazanma mentalitesini gösteriyor" ifadelerini kullandı. (Milliyet)

Etiketler :