''Vida varsa oynar''

''Vida varsa oynar''

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, evinde BB Erzurumspor'u Aboubakar, Vida ve N'Koudou'nun golleriyle 4-0 mağlup etti. Asist Analiz yazarı Kartal Yiğit, Bşeiktaş-BB Erzurumspor maçını kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Asist Analiz yazarı Kartal Yiğit'in yazısı;

İlk yarıya baktığımız da "yahu bu Beşiktaş ne acayip takım önüne gelen fırsatı acaba tepecek mi?" diye düşünürken Necip'in kendi çabalarıyla getirip kazandırdığı penaltı sonrası gelen fark olması gerekeni bizlere gösterdi.

Ligin dibine demir atmış Erzurumspor'un İstanbul’da hiç şansı yoktu ama çıkmadık candan umut kesilmez misali özellikle penaltıya kadar çok iyi direndiler. Bir iki pozisyona da girdiler. Karşılarında aslında beklemedikleri bir Beşiktaş bulunca cesaretlendiler de. 

Beşiktaş hep böyle direnç gösteren, kapanan takımlara karşı zorlanmıştır, öyle de oldu ilk gole kadar. Ancak daha sonra Hüseyin hoca mecburen risk alınca Beşiktaş'ın istediği ortam kendiliğinden oluştu ve nitekim son haftaların en farklı maçı ortaya çıktı.

Beşiktaş böylesine kritik bir haftada altın değerinde üç puanı cebine indirdi. Demek ki geçen haftaki Alanyaspor maçını kazansalar şu an inanılmaz bir pozisyonda olacaklardı.

Bir şeyler konuşmak için bir seri lazım. Şimdi Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü de geçmesi gerek. Ankaragücü, Erzurum'dan çok daha dişli. Zor bir maç olacak ama ben orada da istenilenin elde edileceğini düşünüyorum.

Bu deplasman da alınacak galibiyet Beşiktaş'ı havaya sokacaktır.  Bu maçta en çok formasını terleten Necip’ti. Valla helal olsun. Küsmeden, darılmadan işini yapıyor.

Vida için de bir şeyler söylemek istiyorum. Çok eleştiriyoruz ama Vida varken bu takımda bankodur. Yanına kimi koşarsanız koyun.

Evet Beşiktaş ilk bölümlerde belki de tedirgin olduğu bir oyunu çok rahat farklı geçti. Ama yine de uzun maratonda bazı oyuncuların performanslarını artırması gerek. 

Etiketler :