Vidalı Hırvatistan, finalde Fransa’ya yenilerek Dünya İkincisi oldu

Vidalı Hırvatistan, finalde Fransa’ya yenilerek Dünya İkincisi oldu

Rusya’da adını finale yazdıran Fransa ve Hırvatistan Dünya Kupası’nı kazanmak için kozlarını paylaştı.

Ajans Beşiktaş - Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası final maçında Fransa, Hırvatistan karşısında 4-2 üstünlükle kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında 18. dakika Fransa öne geçti. Griezmann'ın, Hırvatistan kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yapan Mandzukic, topu kendi ağlarına yolladı: 1-0

28. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Hırvatistan'ın kazandığı serbest vuruşta Modric'in arka direğe gönderdiği topu Vrsaljko indirdi. Penaltı noktası üzerinde Beşiktaşlı Domagoj Vida topu bir dokunuşla hemen arkasındaki Perisic'e bıraktı. Perisic, sağ ayağıyla topu düzeltip sol ayağıyla çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

38. dakikada Fransa, Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı ile verilen penaltı ile bir kez daha öne geçti. Griezmann'ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde top Perisic'in eline çarptı. Hakem Pitana VAR'a başvurdu. Kenarda görüntüyü izleyen Pitana penaltı kararını verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Griezmann, meşin yuvarlağı ve kaleci Subasic'i ayrı köşelere gönderdi.

Mücadelenin ilk yarısı Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında 59. dakika Pogba'nın attığı golle skoru 3-1'e çıkaran Fransa Mbappe'nin golüyle durumu 4-1'e getirdi. Hırvatistan'da Mandzukic Fransız file bekçisinin büyük hatası sonucu topu ağlara gönderdi ve durum 4-2 oldu. 

5 dakikalık duraklama işaretinden sonra iki takımdan da gol sesi çıkmadı Karşılaşma 4-2 tamamlandı ve Fransa kupanın sahibi oldu. Vidalı Hırvatistan Dünya ikincisi oldu.