"Vida'nın sözleşmesini neden saklayayım?"

"Vida'nın sözleşmesini neden saklayayım?"

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Ahmet Ürkmezgil, Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Fikret Orman dönemindeki sözleşmeler nasıl yapıldı? Menajerlik sözleşmelerinin kaybolduğu iddialarını nasıl değerlendirdi? Vida'nın menajerlik sözleşmesi nerede?

Ajans Beşiktaş - Vida'nın sözleşmesinin saklanmasıyla ilgili iddialara cevap veren Ahmet Ürkmezgil, Radyospor'dan Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.

Vida'nın sözleşmesini neden saklayayım?

Beşiktaş'ta eski yönetimin yaptığı menajerlik sözleşmelerinin kaybolduğuna yönelik iddiaları değerlendiren Ahmet Ürkmezgil, "Bu iddialarda benim ismim yazılıyor. Benim ismim orada olmasaydı bu röportajı vermeyecektim. Bu konularla gündemi meşgul etmek benim tarzım değildir. Beşiktaş Futbol AŞ'de çalışıyordum. Orada olmak yürek ister çünkü bu büyük bir sorumluluk. Gazetelerde Vida'nın menajerlik sözleşmesinin kayıp olduğu söyleniyor. İmalı açıklamalar yapılıyor ve bu beni çok üzdü. 7 sene boyunca canla başla çalıştım. Maddi ve manevi çok yoğun bir mücadele verdim. İşimi bırakıp Beşiktaş için çalıştım. Beşiktaş'a zarar gelmemesi açısından açıklamalar yapmıştım. Fulya'daki AVM meselesiyle ilgili de suçlandım ancak buna girmek istemiyorum. Oradaki suçlamalarla ilgili benim daha sonra gönlümü aldılar çünkü benim yaptıklarımı herkes biliyor. Menajerlik meselesiyle ilgili benim adımın orada imalı bir şekilde bulunması beni çok üzdü. Beşiktaş Futbol AŞ'deki biri olarak önüme bir sözleşme geldiği zaman ya veto ederim ya da imzalarım. Vida'nın menajerlik rakamı yanlış hatırlamıyorsam %10 civarındaydı. Makul bir seviyede olduğu için ben bunu imzaladım çünkü Vida'nın bir bonservisi de yoktu. O anda ben sözleşmeyi imzaladım ancak imalarda bulunmak çok üzücü. Başka yerlerden bizi aşağıya çekmiyorlar. Biz birbirimizi aşağıya çekiyoruz. Makul şartlarda olan bir sözleşme olduğu için ben imzamı attım. Ben bir ofis çalışanı değilim. Bu belgeleri takip etme gibi bir durumum yok. Bu sözleşmeyi neden saklayalım? Bu sözleşme kulüpte bir yerdedir. Benim gibi bir adamla neden kafa karıştırıyorlar? Bunu yaptığınız zaman elinize ne geçiyor? Kulübe bu kadar para ve emek vermiş bir insanı kırıyorlar. Vida'nın sözleşmesini bulmuşlardır herhalde. Öyle tahmin ediyorum. Benim ismim ortaya atıldı ancak bana bir şey söylemediler" şeklinde konuştu.

"Sergen Yalçın'ı kutluyorum"

Sergen Yalçın'ın performansını ve Beşiktaş için olası bir Şampiyonlar Ligi şansını değerlendiren Ahmet Ürkmezgil, "Çok zor bir dönem yaşıyoruz. Beşiktaş'ın ekonomik durumu da iyi değil ancak Sergen Yalçın'ı kutluyorum. Yapabileceğinin en iyisini yaptı ve onu yürekten tebrik ediyorum. Sergen Yalçın ve futbolcular gerçekten büyük iş yaptı. Trabzonspor'un son zamanlardaki en iyi sezonunu izledik. Sahanın dışında böyle bir ceza almaları çok üzücü. Trabzonspor'un olası bir cezası sonucunda Beşiktaş'a bir fırsat doğmuş olur. Beşiktaş'ın da Şampiyonlar Ligi'ni hakettiğini düşünüyorum çünkü son zamanlarda iyi bir çıkışımız vardı" ifadelerini kullandı. (Ajansspor)

Etiketler :