"Ya Güneş daha erken gelseydi" Yazarlardan yorumlar

"Ya Güneş daha erken gelseydi" Yazarlardan yorumlar

Sabah Spor yazarları "Beşiktaş, Şenol Güneş ile küllerinden doğdu.

Ajans Beşiktaş - Herkes şunu soruyor, eğer sezona Güneş ile başlasaydı Beşiktaş zirvede olur muydu?" sorusuna cevap aradı. İşte cevaplar...

"YÖNETİM GEÇ KALDI"

ALİ GÜLTİKEN: Aslında konu, Şenol hocadan daha ziyade Beşiktaş gibi bir camiayı sıradan bir teknik adamın başarılı yapabileceği noktasında karar alanların yetkinliği. Çapı küçük olanların kendilerinden çapı daha küçük olanlarla çalışma düşünceleri, Beşiktaş'a iki sezonu kaybettirdi. Şenol hoca bu sezon başı değil çok daha önce gelmeliydi. Bu durumun da yönetimin artık istifa noktasına geldiği bir sürecin mecburiyetinden doğduğunu da görmek lazım. Elbette daha önce gelseydi bugün Beşiktaş çok daha farklı şeyler konuşuyor olurdu. Aslında ilk ciddi sinyal F.Bahçe maçında tribünlerin ciddi bir şekilde ortaya koyduğu reaksiyondu. Burada değişim olsaydı Beşiktaş, bu sürece 5 maç önce başlamış olurdu.

"GÜVEN SAĞLADI"

GÜRCAN BİLGİÇ: İsmael'in seçtiği sistem saçmaydı. Şenol hoca analitik düşündü. Amerika'yı yeniden keşfetmedi. Problemli oyunculardan, gürültü çıkarmadan kurtuldu. Kadroyu kendine inandırdı. Aboubakar, Amir ve Colley gibi de üç önemli transfer yaptı yönetim. Tek başına Aboubakar'ın katkısı da yadsınamaz. Güneş bu kadroyu iyi organize etti. Sezon başı Aboubakar olmadığı için, başka şeyler yaşanır mıydı? Sanmam.

FUTBOLDA KEŞKE YOK!

İSKENDER GÜNEN: Sezon başından bugüne kadar köprünün altından çok sular geçti. Sezon başındaki takımla bugünkü takım arasında farklar var. Bir de Şenol Güneş geldikten sonra hem takım bütünselliği hem de oyuncu performanslarının üst düzeye çıktığı bir gerçek. Bugün gelinen noktada ikincilik şansı yüksek, hatta şampiyon olabilecek bir seviye var. Ama futbolda keşkeler yok. Sezon başı Şenol Güneş'le başlansa daha farklı bir sonuç ortaya çıkar mıydı? Bu olmadığı için konuşmak gereksiz.

"GERÇEĞİ GÖRDÜK"

FATİH DOĞAN: Beşiktaş sezona Şenol Güneş'le başlasaydı şu hafta itibarıyla lider, sezon sonu da şampiyondu. Kimse kusura bakmasın, Katar'ın U23 Milli Takımı'nın hocası Pinheiro'yla ve ardından İsmael'le büyük hayaller kurmak, Türkiye'nin ve dahi evrensel futbolun gerçekçiliğinden uzak, romantik düşüncelerdi. Bunu bugün değil, Pinheiro ve İsmael gündeme geldiğinden beri dile getirdim. Haklı çıkmanın burukluğunu yaşıyorum. Büyük takım çalıştırmanın, şampiyonluk stresi yönetmenin başka bir seviye ve tecrübe gerektirdiği sanırım bir kez daha görülmüştür. (Sporx)