Yabancı kuralı hakkında yeni bir gelişme yaşandı

Yabancı kuralı hakkında yeni bir gelişme yaşandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu toplanıtda yabancı sınırlamsıyla ilgili yeni bir karar çıktı.

Ajans Beşiktaş - Küme düşme ve yabancı sınırı kuralı bugün yapılan toplantıda görüşüldü. Yabancı sınırlamasıyla ilgili alınan karara göre, yeni yabancı kuralı bir sonraki sezona ertelendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu toplantıda alınan kararlar açıklandı İşte o açıklamalar;

''Türkiye'nin ve Dünya'nın önemli spor tesislerinden bir tanesini açacağız''

Yeni bir tesis açacaklarını belirten Mehmet Kasapoğlu: "Türkiye'nin ve Dünya'nın önemli spor tesislerinden bir tanesini önümüzdeki günlerde burada Riva'da açacağız. Hem olimpik hem paralimpik sporculara açık olacak bir tesis bu." dedi.

Pandemi döneminde verilen mücadeleden bahseden Kasapoğlu, ''Pandemi döneminde salgınla mücadelede Türkiye olarak liderlik ettik tüm Dünya'ya. Gerçekten büyük başarıyla ve titizlikle geçiriyoruz bu dönemi. Bu dönemde birçok sportif organizasyon iptal edilmek zorunda kalındı." dedi.

''Kulüpler Birliği'nin aldığı kararı saygıyla karşılıyorum''

Kasapoğlu: "Dün Kulüpler Birliği'nin aldığı düşenin dostu olmaz felsefesini elinin tersiyle iten kararını saygıyla karşılıyorum." ifadesinde bulundu.

Yabancı kuralına da değinen Kasapoğlu, "Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

''Avrupa'nın gördüğü en iyi protokolü hazırladık''

Nihat Özdemir: "Avrupa'nın gördüğü en iyi protokolü hazırlayarak futbola dönüşü gerçekleştirdik. " 

''Küme düşme olmayacak''

Küme düşme konusuyla ilgili olarak Özdemir, ''Kulüpler Birliği, küme düşmenin kaldırılması için bir tavsiyede bulundu. Küme düşmenin kaldırılması konusunu TFF Yönetim Kurulumuzla görüştük ve 2019/20 sezonunda küme düşme olmayacaktır."Süper Lig, 2020-2021 sezonunda 21 takımla oynanacaktır. 2020-2021 sezonunda 4 küme düşecektir. 2021-2022 sezonundan itibaren Süper Lig, 20 takımla oynanacak." dedi.

Son olarak kulüplerin harcama limitleriyle ilgili açıklamada bulunan Özdemir, ''Kulüp harcama limitlerini 4 Ağustos'ta açıklayacağız.'' dedi.

Etiketler :