"Yapma be Quaresma..."

"Yapma be Quaresma..."

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Ömer Güvenç, Beşiktaş-Monaco karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Evet dün akşam 4’te 4 yapıp gruptan çıkmayı garantilemek istiyorduk. Maç başladı, ilk 20 dakikayı gördükten sonra ‘Tamam bu iş bitti’ dedik. Gerçekten çok iyi oynuyorduk. Monaco da en az Avrupa Ligi için sahadaydı. İlk 20 dakikadan sonra dengeyi sağladı. Gol bekliyorduk ama biz yedik. Zincirleme hata yüzünden. Önce Adriano kaptırdı, Pepe adamının üzerine gidip vurdurmamak yerine geri kaçtı Lopes de ayak içi plaseyle gol yaptı. Fabri iyi bir kaleci. Top iyi yere gitmesine rağmen çıkarabilirdi.

Çok kritik bir zamanda 1-1’i yakaladık. 2. yarıya hızlı ve istekli başladık. Kontrataktan onlar pozisyona girerken, net pozisyonları kaçıran bizdik. Babel geveleyip durması, top ağlara gidecekti. Sonra da Quaresma ‘kaçır’ deseler kaçıracağı bir gol kaçırdı ve boş kaleye atamadı. Sonra panik halindeydik. İstediklerimizi yapamadık.

YAPMA BE QUARESMA!

Sahanın en iyisi Tolgay çıktıktan sonra çok zorladık. Bravo saha Tolgay! Tolgay çıkıp, Mitrovic’in oyuna girmesi beni ‘Şenol Güneş beraberliğe razı’ düşüncesine itti. Orta sahada çok top kaybediyorduk, Şenol Hoca iyi bir hamle yaparak Talisca’yı oyuna aldı.

Şimdi ne olacak? Bu yazıyı Porto-Leipzig maçının skorunu bilmeden yazıyorum. Ama o maçın sonucu ne olursa olsun hiç farketmez. Eğer futbolun adaleti varsa şimdiye kadar oynadığımız futbolla, gösterdiğimiz performansla biz bu gruptan çıkarız.

Quaresma, golü kaçırdığın için değil (Herkes kaçırır) ama yaptığın iş, iş değil. Yaptığın hareketin karşılığı direkt kırmızı. Yapma be güzel kardeşim. (Vatan/Ömer Güvenç)

Etiketler :