"Yarım nefes kaldı"

"Yarım nefes kaldı"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Erman Özgür, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Tam karşılığı ‘ortada’ bir ilk yarı oldu. Daha çok ihtiyacı olan taraf Monaco, acelesi olmayan taraf bizdik. Sanırım şampiyonlar Ligi’nin baskı hissedilmediği nadir statlarından birinde olunca bunu avantaja çevirmek önemliydi. Cenk’in iyi başlaması pozisyona girme konusunda elimizi güçlendirse de attığımız gol yardımcı hakeme kurban gidince öne geçme şansını kaçırdık. Monaco’da Falcao kıpırdadıkça tedirgin olduk. Biz Talisca’yı oyuna sokamaz iken Falcao usta işi bir gol attı.

Fakat bizim alışkın olduğumuz, Monaco’nun Fransız kaldığı Quaresma-Cenk Tosun işbirliği yine işledi. Devreye istediğimizi alarak girdik. 2. yarı tam da işimize geldiği gibi düşük tempoda başlayınca 54’te bu kez Babel’in pasında Cenk Tosun bir ceza daha kesti. Yüksek savunma konsantrasyonu hemen hemen her Beşiktaşlı oyuncuda hissedilirken, Atiba sahanın defansif anlamda en iyisiydi.

Yerinde hamleler

Monaco’ya pozisyon vermediğimiz anlarda Şenol hocanın yerinde Oğuzhan hamlesi ile neredeyse 75’te maçı bitiriyorduk, olmadı. Ancak çok net bir gerçek vardı; Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde nasıl oynanacağını çoktan çözmüştü. Neredeyse tüm oyuncular işlerini iyi yaparken maçın yıldızı değerine değer katan Cenk Tosun oldu. Alınan galibiyet Beşiktaş için gruptan çıkma adına bir hatta yarım nefes kaldı anlamına geliyor. Ve aslan payı doğru 11 ve yerinde hamlelerle tabii ki Şenol Güneş’e. (Fanatik/Erman Özgür)

Etiketler :