"Yaşadığım şampiyonluk efsaneydi"

"Yaşadığım şampiyonluk efsaneydi"

Türkiye’deki politik durum gerekçesiyle kariyerine Beşiktaş’ta devam etmeyen Mario Gomez, Vodafone Arena’daki şampiyonluk kutlamalarını ömrünün sonuna dek unutmayacağını söyledi.

Ajans Beşiktaş - Die Welt gazetesine konuşan Gomez, “2016’da Beşiktaş ve milli takım formasıyla 33 gole ulaştın. Bu sana nasıl hissettirdi?” sorusu üzerine şunları söyledi: “İstanbul’a gittiğimde birçokları kariyerimi bitirdiğimi düşünüp bana gülmüşlerdi. Ama Beşiktaş’ta büyük başarılar elde ettim. Şampiyonluk kutlamalarını ömrümün sonuna kadar unutamayacağım. 2013’te Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadım ancak Beşiktaş’la yaşadığım şampiyonluk efsaneydi. O gün İstanbul’da olanlar saf coşkuydu.”

‘Amacım istatistik kağıdını doldurmak değil’

Alman golcünün, “Türkiye’den ayrılmaya karar verdin. Bundesliga’daki ilk 16 maça baktığında sportif açıdan Wolfsburg’a gelmenin bir hata olduğu sonucunu çıkarıyor musun?” sorusuna yanıtıysa şöyle oldu: “Böyle görülebilir, kesinlikle. Bir forvet için istatistikler daha önemlidir. Bunu konuşmaya bile gerek yok. Fakat dürüst olmam gerekirse benim amacım istatistik kağıdını doldurmak değil. Elbette her maçta oynayıp goller atmak isterim. Şu ana kadar Wolfsburg’da böyle olmadı. İnsanlar benden goller bekliyordu. Şu anda her şey oturmuş değil. İlk altı ayda yaşadıklarım hayli zorluydu.”

‘Wolfsburg’un işleri tersine çevirebileceğine inanıyorum’

Beşiktaş’a dönebileceğine dair haberlere karşın kariyerine Wolfsburg’da devam etmeyi düşündüğünü dile getiren Gomez, “Öyle olmasa üç yıllık sözleşmeye imza atmazdım. İstanbul’da başarılı bir sene geçirmiştim. Ben anı yaşamak ve bundan zevk almaya bakıyorum. Tekrar Bundesliga’ya döndüm. Bundan keyif alıyorum. İnanın her gün idmana çok iyi duygularla gidiyorum. Wolfsburg’un işleri tersine çevirebileceğine inanıyorum” diye konuştu.