Yayın ihalesinde karar toplantısı!

Yayın ihalesinde karar toplantısı!

Saran Group ve Digitürk, bugün Süper Lig Yayın İhalesi Komisyonu’na son sunumu yapacak. beIN Sport ile Saran Group teklifi nedir ve toplantı saat kaçta komisyon üyeleri kim?

Ajans Beşiktaş - Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihale sürecinde bugün kritik bir eşik geçilecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yayın İhale Komisyonu, nihai karar öncesi bugün saat 09.30’da teklif veren firmalarla bir araya gelecek. Toplantının akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Yayın İhale Komisyonu’nda kimler var?

Komisyon TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkanvekilleri Mehmet Baykan ile Erhan Kamışlı, TFF Genel Sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri Ali Koç, Fatih Saraç, Göksel Gümüşdağ ve Mehmet Sepil’den oluşuyor. Ancak yurtdışında bulunan Nihat Özdemir’in bugün toplantıya katılması beklenmiyor.

Gözler Saran Group ve Digitürk’te

Toplantıda gözler en iyi teklifi veren Saran Group ile Digitürk’te olacak. Revize edilerek ikinci kez sunulan tekliflere dair firmalar bugün son bir sunum yapacak. 5 yıllık yayın hakkı için Saran Group, 120 milyon dolar garanti + gelir paylaşımı teklifi sundu. Bu modelde kulüplerin üyelik satışlarından alacağı paylarla yıllık gelirlerinin 3 milyar lirayı aşması bekleniyor. beINSports’u bünyesinde bulunduran Digitürk ise 2 milyar 100 milyon liralık bir teklif ile yayınlara talip. Halihazırda kulüplerin yıllık yayın geliri 2 milyar 700 milyon lira.

Kulüpler Birliği de toplanıyor

İhale komisyonu firmaların sunumundan sonra durum değerlendirmesi yapacak. Komisyon toplantısının ardından bugün Kulüpler Birliği Vakfı’nın da toplanması bekleniyor. Komisyondaki kulüp başkanları, diğer birlik üyelerini ihale oluşan teklifler hakkında bilgilendirecek. Kulüp Birliği de bir görüş oluşturacak.

6 ay önceden bitmesi gerekiyor

Tüm paydaşların tekliflere dair görüşü oluştuktan sonra TFF, Pazartesi günü nihai kararını açıklayacak. Ya bir firmanın kazandığı duyurulacak veya istenilen fiyat oluşmadıysa, ihalenin iptal edildiği ilan edilecek. TFF, iptal halinde izlenecek yolu da duyuracak. TFF Ana Statüsü’ne göre yeni yayın ihalesi sürecinin, mevcut sözleşmenin bitiminden 6 ay önce bitmesi gerekiyor.

İhale sürecinde bugüne kadar neler oldu?

14 Şubat’ta ilk teklifler alındı. TFF, 14 firmanın 15 farklı teklif sunduğunu duyurdu. TFF İhale Komisyonu, firmaları revize edilmiş tekliflerini 18 Şubat’a kadar bildirmelerini talep etti. Komisyona revize edilmiş 12 teklif ulaştı ama 21 Şubat’ta beklenen nihai karar ilan edilmedi. TFF İhale Komisyonu, 24 Şubat’ta yani bugün teklif sahipleriyle bir görüşme daha yapma kararı aldığını ve sonuç 28 Şubat’ta açıklayacağını duyurdu. (Ajansspor)