Yemen Ekşioğlu'ndan Beşiktaş-Kasımpaşa maçı değerlendirmesi: "Siyahla beyaz"

Yemen Ekşioğlu'ndan Beşiktaş-Kasımpaşa maçı değerlendirmesi: "Siyahla beyaz"

Fanatik gazetesi yazarı Yemen Ekşioğlu, Beşiktaş-Kasımpaşa maçını değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - Bu akşam oynanan müsabakada Beşikytaş'ı ilk yarı ve ikinci yarı arasında tanıyamadık. Sebepler çok ancak koca Beşiktaş takımı ilk yarıyla ikinci yarı arasında bu derece farklılık yaşamamalıydı, yaşatmamalıydı. 

İlk yarı savunma mükemmel iş yaptı

İlk yarıdaki  orta saha ve bilhassa defansta takım savunması Pepe'nin liderliğinde mükemmel desek abartmayız. Medel'le beraber elektrikleri tutmuş şekilde Beşiktaş defansında ilk yarı mükemmel işler yaptılar. Bunlara Adriano da katıldı. Niye defanstan başladım? Çünkü Pepe'nin organizasyonunda bu takım savunmasını ikinci yarı Şenol hocanın değiştirerek illa "Vida'yı oynatacağım" diye takımın üstüyle başıyla bu kadar oynanmaması lazım. 

Atiba yalnız kaldı!

İlk yarı iki gol geldi. 17 ve 24. dakikalarda. Goller Talisca'nın kafasında ancak bundan daha çok konuşulması gereken Quaresma'nın verimliliği ve ilk yarıdaki pozitif oyunu. Bunun bir sebebi de karşısında Veysel'in olması. İlk yarı Veysel sudan çıkmış balık gibiydi. Quaresma ya geçiyor ya da indiriliyordu. Bütün bu oyun anlayışı dışında Talisca çıktıktan sonra orta saha tamamen Atiba'ya kalmıştı. Bu sezon daha çok yere göğe sığdıramadığımız, metiyeler düzdüğümüz Atiba kardeşimiz malesef çok yalnız. Aslında bazı haftalar bilhassa İstanbul2daki müsabakalarda Atiba'nın yükünü hafifleten Tolgay vardı. Ama Şenol hoca ne hikmetse 80 dakika onu yanında tuttu. 

"Oyuncuları kazanamyım" derken takım irtifa kaybediyor

Tamam! Hoca adil davranıyor, oyuncuları kazanmak istiyor ama farkında mı bilmem, Beşiktaş irtifa kaybediyor. Bu Beşiktaş galibiyetinin diğer bir özelliğiyse Kasımpaşa'nın teknik direktörü Kemal hoca.  Hiç oyunu çirkinleştirmediler. Top oynamaya çalıştılar, oynadılar da. Ama Beşiktaş saha ve seyirci avantajını çok iyi kullandı. Oynamaktan daha çok, oynatmamayı düşünselerdi belki maçın kalitesi bu kadar iyi olmazdı. Ancak Quaresma'nın adrese teslim ortaları Talisca'yı iki haftada yıldız yaptı. Gecenin Beşiktaş seyircisi beğenmese de bir başarılı ismi de Hüseyin Göçek'ti. Triosuyla beraber zırt pırt diğer hakemler gibi, geçen haftaki Halis Özkahya gibi oyunu durdurmadı hatta bazı pozisyonlarda sahada yok gibiydi. Bu da gecenin başarılı isimlerinden olmasını sağladı. 

Negredo'ya kızmayın

Çok kişi Negredo'ya sallayabilir gol atmadı diye. Ancak ikinci yarıyı izledikten sonra Negredo'nun gol atmamasından daha çok Beşiktaş'ın oyununa yaptığı katkı o çıktıktan sonra anlaşıldı.  Orta sahaya gelip, duvar olup, sağa sola yaptığı ortalar Negredo'nun santrfor olarak kim ne derse desin Beşiktaş için bu sezon şans. 

Pepe liderlik vazifesini yaptı

Vagner Love, Cyle Larin ve Mustafa Pektemek işinin zor olduğunu, forma giderse bir daha gelmeyeceğini bildiğinden ben Negredo'yu beğendim. Yukarıda da belirttiğim gibi beğendiğim bir oyuncu da Pepe... Saçının telinden ayak tırnağına kadar sahadaki liderlik vazifesini tam yaptı. Çok genç genç kardeşimizin, bilhassa altyapıdakilerin her maç Pepe'yi izleyerek çok fazla ders alacağını düşünüyorum. 

Takım artık yaşlandı

Lens ve Quaresma ikinci yarı yok gibiydiler ancak haftalardır takımı sırtlayan Babel eski takımının psikolojik baskısı olacakken sahada yürüdü. Beşiktaş için iç açıcı şeyler söylemek isterdim. Yarınlar için takımın yaş ortalamasını düşündükçe geçen iki sezonki oyuncuları da masaya yatırdığımda kafam malesef biraz karışık. Takımın içinde Pepe, Quaresma, Atiba, Adriano, Gökhan Gönül yani kısaca takımın yüzde 70-80'i 30'un üstü ya da 30'a merdiven dayamış.Bu kadroyla günü kurtarabilirler ama şunu söylemek isterim ki günü kurtarmaktan daha çok Beşiktaş'ın yarınlarını düşünmek lazım. 

Tokat yemeyelim

Biz sadece söyleriz, az da olsa tecrübemizle yol gösteririz. Ancak şunu söylemeliyim ki bu sene Şampiyonlar Ligi'ndeki baaşrılar dışında hele Beşiktaş 3 kulvarda giderken kafamız karışık. Evimizdeki oynayacağımız maçlarda tokat yemeyelim. (Yemen Ekşioğlu/ Fanatik)

Etiketler :