"Yeni transferler neden yedek?"

"Yeni transferler neden yedek?"

Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş-Bursaspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte usta gazetecinin değerlendirmeleri:  Görüyoruz ki, son şampiyon Beşiktaş’ın Süper Lig’de işi öyle kolay değil! Geçtiğimiz sezonla bu sezonu aynı kantara koyamazsınız. Çünkü, geçtiğimiz sezon Kartal’ı kovalayan tek takım Başakşehir idi, diğerleri ise klasman peşindeydi!

Nereye varmak istiyoruz? Galatasaray’a bakın, üçte üç yaptı, oynadığı futbolla hem alkış alıyor, hem de rakiplerine gözdağı veriyor. Valla, Igor Tudor’u ben de eleştirdim ama şu üç haftalık bölümde onu yok sayamayız. Hırvat hoca en azından yeni transferleri birileri gibi yedek (!) oturtmuyor, topunu-tüfeğini sahaya sürüyor. Bilmem anlatabildik mi?

Şimdi son şampiyona bakalım.... Kadro hemen hemen aynı... Aboubakar ve Marcelo gitti, yani iki gitti, dört geldi. Biri oynuyor, diğer üçü görev bekliyor! Niye bekletilir, neden on birde sahaya sürülmez, anlamakta güçlük çekiyoruz. Örneğin Lens, öyle yedek tutulacak bir oyuncu asla değil...Teknik ve oyunu rakip alana yıkan, asistler yapabilen bir oyuncu olduğunu cümle-alem biliyor, yanılıyor muyuz? Yani Fenerbahçe’de 16 asist ve 5 gol  atan biz miydik?

Sahanızda ve tıklım-tıklım taraftar önünde oynadığınız maçta üç puana kanat çırparken zorlanmayacaksınız arkadaş! Cenk Tosun’a lafımız yok, varını - yoğunu ortaya koyuyor, kah atıyor, kah kaçırıyor, farketmez, iyi profesyonel... Peki, onun yanına Negredo’yu koysanız fena mı olur?

Bir de oldum olası büyük takımların tek forvetli oyun anlayışına şiddetle karşıyım, üstelik sahanızdasınız! Cenk’i dışarı alıp, yerine Negredo’yu sahaya sürmek mi? Olmaz arkadaş!

Kolektif oyunda kötü futbolu birkaç oyuncuya çıkarmak yanlışların en büyüğüdür. Örneğin kaptan Oğuzhan... Kumaşına zerre kadar lafımız yok. Milli Takım’a da alınmadı, sakın ola gönül koymasın. Çünkü gerçek performansının çok uzağında, kendisi de bunun farkında!

Örneğin Pepe... Delarge’nin eşitliği sağlayan golünde faturayı ona mı çıkarağız? Yooo, orta saha da, savunma bloğu da payını almalı bu golden! Tosiç’in golüyle öne geçen Beşiktaş, oyunun büyük bir bölümünde sahanın hakimiydi. Cenk’in bir topu direkten döndü, bir de yüzde yüzlük fırsatı kaleciye nişanladı, canı sağ olsun.

Atiba çok mu iyi, bizce gerçek perfomansının biraz uzağında, ne var ki, kritik bir galibiyet golüne imza attı, gönül aldı.

Haaa kazanan elbette her zaman haklıdır, ancak sahanızda zorlanıyorsanız ki öyle, o zaman pek de haklı değilsiniz! Rakibini pasla ve de presle boğan Beşiktaş’ı ilk üç haftada özlüyoruz, ya sizler? Bunu da formsuz oyuncuların fazlalığına bağlamakda yarar var! Belki de birileri ortaya çıkar, bunu zihinsel yorgunluğa bağlar?

Efendim, bir de şu yeniler var ya? Onları Devler Ligi’ne hangi maçlarda hazırlayacaksınız neyi bekliyorsunuz, merak ediyoruz? Devler Ligi’nde Kartal gönlüne göre bir kura çekti. Ne var ki, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın olmadığı bir Avrupa arenasında ülke puanı adına Beşiktaş’ı büyük bir sorumluluk bekliyor. Tabii ki Başakşehir ve Konya’yı da unutmayalım.

Etiketler :