Yok böyle bir zafer!

Yok böyle bir zafer!

Kara Kartal'ın hocası, çoğu teknik adamın katlanamayacağı zorluklara aldırış bile etmedi. Kısıtlı kadroyla Türk futbol tarihinin unutulmaz şampiyonluklarından birine imza attı

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Türk futbol tarihinin en unutulmaz, en heyecan verici şampiyonluklarından birine imza attı. Son haftada eşi benzeri görülmemiş şekilde hem üç büyüklerin şampiyonluk şansı bulunuyordu. Siyah beyazlılar çok sancılı geçen, ciddi sıkıntılarla boğuştuğu sezonu şampiyon tamamlayarak taraftarlarına unutamayacağı bir sevinç yaşattı. Başarıda en büyük pay şüphesiz teknik direktör Sergen Yalçın'a ait. Genç çalıştırıcı bir sezonda türlü zorluklarla boğuşmak zorunda kaldı.

OYUNCULARINA İNANDI

Gönderileceği, görevi bırakacağı söylendi. Sözleşmesinin uzatılmasını bekledi, olmadı ama şampiyonluk konsantrasyonunu hiç kaybetmedi. Takım sakatlıklardan dolayı revire döndü. Bu sezon Covid-19'dan en çok etkilenen takım Beşiktaş oldu. Sergen Yalçın çoğu zaman sahaya çıkaracağı oyuncu bulmakta zorlandı. Yerli ve genç kaleciler Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran'la bu işin yürümeyeceğini söyleyenlere, "Kaleye transfer olmayacak" dedi ve konuyu kapattı.

HİÇ PES ETMEDİ

Yokluklardan hiç yakınmadı. "Biz Beşiktaş'ız. Çıkar oynarız" dedi her defasında. Cyle Larin'i sol kanat oyuncusu hâline getirdi. Takımdaki neredeyse bütün futbolculara kariyerlerinin en iyi dönemini yaşattı. En ümitsiz anlarda "Bizim için fark etmez" diyerek takıma olan inancını ortaya koydu. Takımın golcüleri Aboubakar ile Cenk’in son maçlardaki yokluğunu bile dert etmedi. Galatasaray ve Karagümrük yenilgileri sonrası 'Artık dayanamaz, bu stresi kaldıramaz' diyenleri yine hüsrana uğrattı. (Türkiye Gazetesi - Murad Tamer)