Yükselen tek istatistik: "Cenk Tosun"

Yükselen tek istatistik: "Cenk Tosun"

Beşiktaş, toparlanabileceği bir seri yakalamak istiyor.

Ajans Beşiktaş - Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş, yeni sezona da iyi bir başlangıç yaparak Süper Lig'de ilk 14 hafta mağlubiyet yüzü görmemiş ve sergilediği performansla büyük beğeni toplamıştı. Ligin ilk yarısını namağlup tamamlamayı amaçlayan Beşiktaş'ta hedeflenen bu başarı, Kasımpaşa deplasmanında alınan mağlubiyetle sonuca ulaşamadı.

Bu sezon 15 lig mücadelesine çıkan ve 9 galibiyet, 5 beraberlik, 1 de yenilgi alan Beşiktaş, bu mücadelelerde toplam 28 gol attı, 13 de gol yedi. Siyah-beyazlılar çıktığı 15 lig maçının 10'unda kalesinde en az 1 gol görürken, 5 maçta kalesini gole kapattı. Beşiktaş'ın gol yemeden ve gol atamadan tamamladığı tek maç ise Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe derbisi oldu.

Ligde Aboubakar bakıyor, Cenk atıyor

Beşiktaş'ın Mario Gomez'in ayrılmasının ardından büyük umutlarla opsiyonlu olarak kiraladığı Aboubakar, Süper Lig'de kayıp... Mario Gomez'in takımdan ayrılmasının ardından yerine Vincent Aboubakar'ı kiralayan Beşiktaş, bu futbolcudan beklediği verimi alamadı.

Süper Lig'de çıktığı 13 maçta sadece 2 gol atabilen Aboubakar, 1 de asist yaptı. Beşiktaş'ın milli yıldızı Cenk Tosun ise çıktığı 15 lig maçında 10 gol atma başarısı gösterdi ve 2 de asist kaydetti.