Yusuf Şimşek'ten Sergen Yalçın yorumu: "Hoş olmadı, yerine Türk teknik adam gelmeli..."

Yusuf Şimşek'ten Sergen Yalçın yorumu: "Hoş olmadı, yerine Türk teknik adam gelmeli..."

Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarıyla şampiyonluk yaşayan teknik direktör Yusuf Şimşek, Skorer'den Nergis Aşkın’a özel açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Futbolculuk döneminde attığı çalımlarla ve sıra dışı yeteneği ile şöhret kazanan Yusuf Şimşek teknik direktör olarak futbola hizmet ediyor. 46 yaşındaki teknik adam arkadaşımız Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Şimdi söz Yusuf Şimşek'te...

'SERGEN YALÇIN'IN GİTMESİ HOŞ OLMADI'

Şimşek, Sergen Yalçın-Beşiktaş ayrılığını şöyle değerlendirdi: "Yönetimin doğru karar aldığını düşünmüyorum. Tabii onların düşüncesi farklı, benim farklı. Geçen yıl zor şartlarda 2 tane kupa almış, mükemmel bir futbol oynatan teknik direktör vardı. Onun için Sergen hocanın gitmesi çok hoş olmadı. Nedeni de şu yurtdışındaki takımlar kendi öz evlatlarına uzun süre teknik direktörlük şansı veriliyor. Bu şans Sergen hocaya da verilebilirdi.

'BİRAZ DAHA SABREDİLMELİYDİ'

Geçen yılki takıma transferler de yapıldı. Ona rağmen işler kötü gidiyor. Ama bu saatten sonra kötü giden bir şeyi değiştirip, maddi anlamda da kulübü daha fazla borç altına sokmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Biraz daha sabredilmesi gerekiyordu ama olmadı. Beşiktaş bu sene gerçekten iyi oynamıyor. Kayserispor maçına bakıyorum, geçen seneki Beşiktaş’tan hiçbir eser yok. Çok iyi bir sezon geçirmiyorlar.

'ÖNDER HOCA İLE DEVAM EDİLMELİ ÇÜNKÜ...'

Önder hoca ile devam etmesini isterim Beşiktaş’ın. Nedeni şu, artık bu sene bana göre lig liderliği kaybedilmiş durumda. Ancak ikincilik şansınız var. Şampiyonlar Ligi, oradan gelecek maddi gelirin gelme şansı var. Önder hoca ile devam edilmeli, fakat 2 hafta sonra kötü giderse bu altyapıdan çıkan çocuklar için de geçerli hemen herkes eleştiriye başlar. Ben devam etmesi taraftarıyım hem bir futbolsever, hem teknik direktör olarak. Ancak işler kötü giderse, ilk gidecek kişi Önder hoca olacak ve ona da yazık olacak.

'ŞENOL HOCA HOŞ AYRILMADI'

Hoca da haklı şimdi kendisine bir şans geldi ve bu şansı iyi değerlendirirse, ülkemiz bir genç teknik direktör daha kazanacak. İnşallah sezon sonuna kadar devam ederler. Açıkçası ben Türk teknik direktörden yanayım. Ben Okan hocanın, Samet hocanın ya da Rıza hocanın gelmesini isterim. Çünkü Şenol hoca daha önce geldi, giderken de çok hoş ayrılmadı. Hem taraftar hem kulüp olarak. Ben diğer 3 hocadan birinin gelmesinden yanayım. Özellikle Rıza ve Samet hoca özdeşleşmiş kişiler Beşiktaş ile. Neticede Türk teknik direktör taraftarıyım."

'BOL KARTLI DERBİ OLACAK'

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine de değinen Yusuf Şimşek şöyle devam etti: "Derbiler her zaman farklı olur. O maça oyuncular kendi konsantre olur. İki takım da yaralı. Ben hatırladığım kadarıyla Türkiye tarihinde 3 büyüğün devre arası gelmeden ligden koptuğunu görmedim. Bu kopuş maçı olacak her iki takım için de. Birinciliği kaybettiysen, ikinciliği kovalamak lazım. Ben çok zor bir maç olacağını düşünüyorum. eski derbiler gibi kavgalı, bol kartlı, itişmeli-kakışmalı bir maç olabilir. Fenerbahçe’nin bir artısı taraftarının bu maçta takımlarına sahip çıkması olacak. Çok güzel bir maç izleyeceğiz. Kaybeden birinciliği de ikinciliği de kaybedecek.

'GHEZZAL'IN İYİ OYNAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Bence Mesut Özil geçen hafta biraz daha ön plana çıkmaya başladı. Dünyaca ünlü bir oyuncu. Biraz daha sorumluluk alıp, daha iyi şeyler yapabilir. Derbide Mesut’un öne çıkacağını düşünüyorum. Sosa oynarsa ki oynamalı, Fenerbahçe’nin orta sahasında birinci olarak Sosa yazılmalı. Onun da ön plana çıkacağını düşünüyorum. Beşiktaş’ta Ghezzal’ın bu hafta iyi oynayacağını düşünüyorum. Larin ve Batshuayi de etkili olacaktır. Ancak maça en büyük etki eden isimler kaleciler olur. Fenerbahçe’de genç kardeşimiz orta sahadan hatalı bir gol yedi. Sıkıntılı çıkabilir maça. Ersin biraz daha avantajlı. 1.5-2 senedir oynuyor. Fenerbahçe’nin tek artısı taraftar" ifadelerini kullandı.

NEDEN F.BAHÇE'Yİ TERCİH ETTİ?

Hem Fenerbahçe’de hem Beşiktaş’ta forma giyen Yusuf Şimşek önce neden Fenerbahçe’yi tercih ettiğini şu sözlerle anlattı: "Liglerin bitmesine 9 hafta kala ben Fenerbahçe ile el sıkışmıştım. İlk onlar teklif etmişti. Sezon sonuna doğru Beşiktaş’tan da teklif geldi.Ben görüşmek istemediğimi kendilerine bildirdi. Fakat ısrarla görüşmek istediler. Ben de görüştüm. Fenerbahçe’den alacağım paranın 2 katını teklif ettiler. Ben de 'Sözümden dönemem' dedim ve verdiğim sözü yerine getiririm. İstesem Beşiktaş’a da gidebilirdim. Ancak gitmedim ve doğru yaptığımı düşünüyorum." (Skorer - Nergis Aşkın)