"Zemin şimdi avantaj"

"Zemin şimdi avantaj"

Fanatik gazetesinden Erman Özgür, Beşiktaş'ı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Spor yorumcusu ve Fanataik gazetesi yazarı Erman Özgür, Beşiktaş'ın genel durumunu değerlendiren bir yazı kaleme aldı. İşte Erman Özgür'ün o yazısı:

"Yarıştığı her kulvarda topa rakiplerinden daha çok hakim olan Beşiktaş takımı, özellikle pas kalitesini yüksek tutmak zorunda olduğu için sahayla değil rakipleriyle boğuşmalı. Vodafone Park’ın bozuk zemini İstanbul’a gelen her takım için avantaj olurken sezon başından beri Beşiktaş için sürekli dezavantaj oldu. Artık puan kaybetmeme konusunda Beşiktaş’ın bozuk zeminle alakalı bir sıkıntısı kalmadığına göre özellikle iç sahada yeni bir kaybetmeme serisi yakalanabilir.

Adriano’nun dönüşü kadroyu rahatlatır

Caner Erkin’in Konyaspor maçı performansı ve defansif zaafiyetleri düşünüldüğünde Gökhan Gönül’ün ilerlemiş yaşı ve rotasyona girme mecburiyeti üzerinden her iki kanatta da görev yapabilen ve Beşiktaş’ın pas oyununu geriden kurması konusunda en doğru isim olan Adriano’nun dönüşü Beşiktaş için çok olumlu bir gelişme. Bunun dışında Adriano’nun zaman zaman forvet oynadığı anlarda sol önde kullanılabilecek olması ve bu pozisyonda da verimli olması teknik direktör Şenol Güneş’in geniş kadro özelinde elini de rahatlatır.

Rotasyon karşılaşması Genk olmalı

Beşiktaş, özellikle Süper Lig’de her maça favori olarak çıkar ama hafta arası karşılaşma oynamadığı zaman rakiplerine karşı daha rahat üstünlük kuruyor. İlerleyen fikstürde rakip olacak Göztepe’nin ve Rize’nin iyi takımlar olmasına rağmen Beşiktaş’ın bu maçlarda puan kaybedeceğine çok ihtimal vermiyorum. Diğer taraftan UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakiplerin güçleri düşünüldüğünde Beşiktaş’ın rotasyon yapması gereken maçın Başakşehir karşılaşması düşünülerek Genk mücadelesi olması daha doğru. Geçtiğimiz yıla göre oyun kalitesi biraz daha düşen ve bitiricilik konusunda sorun yaşayan Başakşehir’e karşı Beşiktaş eli biraz daha güçlü bir maç oynayabilir."

Etiketler :