"Zincirleme patinaj"

"Zincirleme patinaj"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, Yeni Malatyaspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Hayır, bunun adı yorgunluk değil. Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig arasında kalan bir tercih sorunu, ya da maç seçmek de değil.

Beşiktaş, tüm rakiplerinin sıkı kontroluyla baş etmek zorunda. Malatya’da olduğu gibi, savunma bölgesinde yığılan takımlar oynayacak, vuracak, dönecek alan bırakmıyorlar Beşiktaş’a. Öyle ister kanattan yüklensin, ister ortadan Beşiktaş o kadar baskılı oyunun karşılığını alamıyor. Babel, Quaresma, Talisca ve Cenk baskıyı oluşturuyorlar ama, golü bir türlü atamıyorlar.

Oyunun ilk yarısı Malatyaspor’un kontralarıyla heyecanlı, Beşiktaş’ın sonuçsuz baskısıyla sıkıntılı geçti. Artık “kurt futbolcu “ unvanını fazlasıyla hak eden Adem Büyük ve arkadaşlarının yarattığı pozisyonlarda Pereira ve Boutaib’in yollarını kesen adamlar, Necip, Mitrovic ve kaleci Fabri oldu. Laf aramızda birbirleriyle ancak antrenmanda selamlaşan ama dün ilk kez birlikte oynayan Necip-Mitrovic ikilisi oldukça başarılıydı.

Tolgay ve Atiba maça çok iyi başladılar. Ancak dakikalar ilerledikçe Atiba düşmeye başladı. Bu nedenle Beşiktaş’ın top kayıpları çoğaldı. Beşiktaş’ın ataklarında 10 kişiyle duvar oluşturan Malatyasporlular, kazandıkları toplarla daha geniş alanda, daha rahat top kullanıp Beşiktaş kalesinde ciddi tehlikler yarattılar.

Şenol Güneş, Quaresma ile Negredo’yu değiştirirken (Dk.58) doğru bir hamle yaptı. Atiba-Oğuzhan değilşikliği de (Dk.69) yerindeydi. 74’te Necip’in sakatlanarak yerini genç Fatih Aksoy’a bırakması hamle dışı, zorunluluktu.

Günün en etkili vuruşunu kafayla Negredo yaptı, talihsizdi direkten döndü.

Beşiktaş’ın temel sorunu, hücumda hep kalabalık savunmalara karşı bilinen hücum formatlarını değiştirmemesi. Artık Cenk’le Negredo maça birlikte çift santrfor olarak başlayabilmeli. Cenk’in giderek verimsizleşen oyunu belki bu “çift” uygulamayla eski üretkenliğine dönüşebilir.

Öte yandan Beşiktaş’ın giderek yavaşlayan oyunu, süre uzadıkça panikten kurtulamayan futbolcuların şaşkınlığıyla abuk-sabuk bir beraberlik takımı sunuyor bize. Şampiyonlar Ligi’nde üç galibiyetin sonrasında gelen peşpeşe beraberlikler iyi de, Süper Lig’de şampiyonluk unvanını koruyan bir takım hedefe nasıl varacak? Muamma! (Milliyet/Atilla Gökçe)

Etiketler :