Ahmet Nur Çebi: ''Kulüpler Birliği başkanı olmak tercihim değil''

Ahmet Nur Çebi: ''Kulüpler Birliği başkanı olmak tercihim değil''

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlıların gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlıların gündemine dair A Spor'a açıklamalarda bulundu. İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları;

''Biz, sezon başı giden oyuncularımızın yerlerini doldurmaya çalıştık ve bu doğrultuda adımlar attık. Caner'in yerine N'Sakala, Gökhan'ın yerine Rosier, Elneny'nin yerine Josef gibi isimler geldi.''

''Larin başarılı bir süreç geçiriyor, bizim için o da bir transfer sayılır. Hatta Ljajic de öyle. Hocamız onu kazandırmaya çalışıyor.''

"Ara transfer dönemi çok sağlıklı değildir. Birçok futbolcu getirmek istersiniz ama getirdikleriniz de birçok takımda yer bulamayan isimler olur. 3-4 ay için şansınız yanınızda değilse, 2-3 yıllık problemli transferler yaparsınız."

"Cenk Tosun transferini yazın yapmak istiyorduk ama olmamıştı. Kafamdan hiç çıkmadı. Mandzukic gibi isimler yazıldı ama ben popülist yaklaşmamayı prensip edindim. Mühim olan, Beşiktaş'ın zarar görmeyeceği transferleri maddi ve fiziksel olarak yapmak."

''Eski dönemlerde yapılan transferler önümüzde problem olarak kaldı.''

"Abdullah Avcı, hocamızdır. Türk futboluna hizmet eden ve edecek bir simadır. Sayın Abdullah hocaya, yapmış olduğu kontratın içindeki farkı ödeyeceğimiz yazıyor. Bunlar hukuksal konulardır ama duygusal konulardır da. Onunla inanıyorum ki bir noktaya geleceğiz."

"Abdullah Avcı ile asla 3 yıllık kontrat düşünmezdim. Onlar gidebiliyor ama kulüp eli, kolu bağlı, bunları seyrediyor. Aradaki farkı şimdi bizim ödememiz gerekiyor ama anlaşacağımızı düşünüyorum. Bunlar hukuksal konular ama duygusal da konular."

''Dorukhan ile anlaşmıştık ama menajerlerin araya gelmesiyle beraber başka şeyler düşündü, Dorukhan'ın önünde sözleşme duruyor, isterse imzalar, zorla güzellik olmaz. Dorukhan'ın Fenerbahçe'ye transferi tabii ki rahatsız eder ama ücretini artırmam. Kulübümü bu konuma düşürmem. Fenerbahçe'den bana gelmiş bir gelişme yok. Ya bu ayın sonuna kadar kontrat işi bitireceğiz ya da Dorukhan başka yerde topunu oynamaya devam edecek.''

"Biz, şampiyonluk hedefimizden hiç vazgeçmedik. Çok pahalı oyuncuyla bu iş olmuyor, bunu da Türkiye şu anda yakından takip ediyor."

"Bazı takımların kapalı futbol oynaması, Türk futboluna çok yarar sağlamıyor. Bir taraftan yayıncı kuruluştan gelirimiz niye düşüyor diyoruz ama baktığımızda da marka değerini yukarı çekecek bir futbol oynanmıyor. Antalyaspor maçı da böyleydi."

"Hakemin sert hareketlere taviz verdiğini gördüm. Maç uzadıkça şaşkınlıkla izlemeye başladım çünkü herhangi bir aksiyon almadı. Hakemin koyması gereken tepkiyi koymaması beni rahatsız eden bir konudur."

''Ali Şafak Öztürk muhatabım değil. Antalyaspor’dan istifa etti ben onun Antalyasporlu olduğunu düşünmüyorum. Hangi takımı tuttuğu, hangi takımın kongre üyesi olduğu belli. Bizim camiamızın adını bir daha ağzına almasın.''

"Hakemlerin yaptıkları iş çok önemli ve değerli. Burada mümkün olduğu kadar adaletli ve vicdanlı olmaları gerekiyor. Ligin en iyi futbol oynayan takımı bana göre Beşiktaş. Beşiktaş'ı bu sene şampiyon yapmazlar diyorlar. Buna iki etken olabilir. Ya TFF'nin tavırları ve limitleri olabilir ya da hakemler olabilir. Böyle bir şey yaparlarsa taş üstünde taş bırakmam. Birilerinin yapmış olduğu, yapacağı tutumlarla Beşiktaş'ın önü kesilecekse... Düşünmek istemiyorum."

''Ligin en iyi top oynayan takımı Beşiktaş'tır. Bunu ben değil, otoriteler söylüyor.''

"Sadece futbolcularıma çok güvendiğimi söylemekten başka bir görevim yok tesislerde. Onların dertlerini dinleyip, çözmekten başka bir çözümüm yok. Herkes kendi işini yapacak. İşin ekonomisini ben yönetiyorsam, hocam da takımı yönetiyorsa, birbirimizin işine karışmayız."

"Sergen Yalçın istediği zaman kontratını uzatırız. Bunu daha önce de söyledim. Şu an sözleşme konuşma zamanı değil. Onun da tek odak noktası şampiyonluk."

"Sergen hoca ihtiyaçlarını söylüyor. Cenk Tosun bunlardan bir tanesini karşılayabilecek bir oyuncuydu. Cenk Tosun'la ilgili kimsenin kafasında soru işareti olmaması lazım. Cenk Tosun, tartışılabilecek bir futbolcu değil."

"Sürekli olarak, özellikle ara transfer döneminde yapılan transferlerin TFF limitlerine uygunsuz olduğu konusunda söylemler var. Biz bunların böyle olup olmadığını bilemeyiz. Biz kendimize baktığımızda her şeyi kuralına göre yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Başka kulüplerin bu limitleri bir şekilde deldiği söyleniyor. Ben bu mesajı vermek istedim. Lütfen TFF ve yetkilileri, hangi kulüplerin limitlerinin ne olduğunu, bunların ne kadarının kullanıldığını açıklayın ve hem bizler hem de TFF rahatlasın. Ben bizimle ilgili olanı açıklarım. Biz limitimizin içinde kaldık ve buna uyum sağlamaya devam ediyoruz. Başka kulüplerin limiti deldiği ifadesinin önüne geçmek gerekiyor."

"Sağlık sıhhat çok önemli. İnsanlar bizi eleştiriyorlar. Eleştirsinler ama küfretmeyin. Ben eleştiriye bir şey söylemiyorum ama iyi niyetimden kimsenin şüphe etmemesini istiyorum. Beşiktaş'ı zor durumda bırakacak hiçbir şeyi yapmayacağım. Bu durum değişmeyecek. Bu beklentilerinizi yerine getirebilecek kişiler var ise, seçim gününde tercihinizi onlardan yana kullanabilirsiniz. Bizim de bir motivasyona ihtiyacımız var. Yeniliyoruz, canım yanıyor, adam bize hakaret ediyor. Senin canın yanıyor da, bizimki ne durumda?"

''Kulüpler Birliği başkanı olmak tercihim değil, Beşiktaş’a hizmet etmek benim görevimdir; bir diğer görevi de bir abi modeli olarak kabul ederim. Türk futboluna hizmet etmek şereftir. Biri Kulüpler Birliği Başkanı olmak isterse, destek olurum. Bizden ağabeylik görevi yapmamızı isterlerse, bize karşı tercih varsa, Kulüpler Birliği Başkanı da olurum. İki yükü de omuzlarıma alıp, devam ederim."

"Şu an bir basketbolcumuza 2,5 milyon Euro teklif var."

"Futbolcularımız, Konyaspor'a 4-0 yenildiğimiz maçı hatırlasınlar ve öyle oynasınlar. Belki o maçı biraz olsun unutabilirim."

İŞTE AHMET NUR ÇEBİ'NİN DORUKHAN TOKÖZ AÇIKLAMASI

Etiketler :