Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklamalar!

Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklamalar!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. İşte o sözler....

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

"GEÇEN SEZON SIKINTILAR YAŞADIK"

Özellikle son 1 sene içerisinde TFF yönetimiyle Beşiktaş arasında bir huzursuz süreç yaşanmıştır. Bunu paylaşmak istiyorum. Geçen sezon Beşiktaş'ın uğradığı sıkıntıları paylaşma ihtiyacımız var. Bunlardan bir tanesi, Alanyaspor maçında Yasin Kol hakemimiz aleyhimize skandal denebilecek kararlara imza attı. Bunlar görmezden gelindi. İki hafta sonra yeniden görev verildi.

"JOSEF İÇİN GEREĞİ YAPILMADI"

Ankaragücü maçında Josef de Souza, bir holigana müdahale etti. Takım arkadaşları ve hakemi korudu. Bu nedenle ceza kesildi. Bu haksızlığı ortadan kaldırmak hiç kimsenin aklına gelmedi ve gereği yapılmadı.

"N'KOUDOU VE BEŞİKTAŞ NEDEN DAHİL EDİLDİ?"

Sivasspor - Galatasaray maçında ofsayımtı pozisyonun VAR kayıtları açıklanırken,  futbolcumuz N'Koudou ve Beşiktaş konuya neden dahil edildi. Bir daha da VAR kayıtlarını açıklama cesareti gösterilemedi.

BİRÇOK KULÜBE BASKI YAPILDI"

Deprem felaketi sonucu, ligden çekilen takımlar konusunda kulübümüzün isteği ve UEFA'nın tavsiye kararı olan yaklaşıma mantık dışı dendi. O zaman 9 Şubat günü sayın başkanımız basının karşısına çıkıp 2 metot var bunlardan birini seçeceğiz diye neden konuşuldu. Bugün akıllara zarar veren UEFA tavsiye kararı, o gün neden seçeneklerden biri olarak sunuldu. Kulüpler Birliği'nde bu konuyla ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili görüşler sorulurken birçok kulübe telefonla aranarak baskı yapıldı.

"AÇIKLAMAMA CEVAP GELMEDİ"

TFF Başkanı ayrıca, "Öyle bir karar alsak bile şampiyon yine başka bir takım olurdu" dedi. Bu da maalesef talihsiz bir açıklamaydı. Benim eğer puan farkı 5 olsaydı nasıl bir açıklama yapardınız şeklinde yaptığım açıklamaya cevap gelmedi.

"NEDEN HİÇ ÖNEMSENMEDİ?"

Beşiktaş, rakiplerinden 2 maç daha deplasmanda fazla oynadı. Neden bu hiç önemsenmedi. Neden yaptığımız teklifler neden bir şekilde değerlendirilmedi. Ayrıca, benim ve yöneticilerimizin hakaret içermeyen açıklamalarına neden sürekli ceza kesildi? Neden bu yola tenezzül edildi, bilemiyorum. Bir cezam tahkimden kaldırıldı, aynı cezayla ilgili 2. ve 3. kararlar onaylandı.

"SİZİ DE BEKLERDİK BAŞKANIM"

Sayın TFF Başkanımız, biz depremle ilgili maç yaparken yanımızda olmadınız ama şampiyonun belli olduğu günde 1 saatten fazla orada vakit harcadınız. Helali hoş olsun ama biz de sizi beklerdik.

"ICARDI'NİN SÖZLERİ HAKARET KABUL EDİLMEDİ AMA..."

Icardi'nin 'Bir utanç, skandal, soygun' sözleri hakaret kabul edilmedi ama benim ve yöneticilerimin ağzından çıkan her kelime hakaret kabul edilerek cezalar yağdırıldı.

"VODAFONE PARK YER ALMADI"

 EURO 2028 ve 2032 ev sahipliği için adaylık dosyası UEFA'ya teslim edilirken, dünyanın en güzel stadı olan Vodafone Park dosyada yer almadı.

"BEŞİKTAŞ UMURSANMAYACAK BİR KULÜP DEĞİLDİR!"

Adalet ve eşitlik maalesef Beşiktaş için geçerli olmadı. Bu da bize güvensizlik yarattı. Beşiktaş, umursanmayacak bir kulüp değildir sayın başkan. Biz bunun kızgınlıkla söylendiğini kabul ettik. Beşiktaş kendisine yapılacak olan haksızlıklara karşı sessiz kalmamaya devam edecektir.

"HAKEMLERİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

MHK Başkanını değiştirerek bir şey değişmiyor. Daha önce de söyledim, hakemlerimizin değişmesi gerekiyor. Bunların yerine 20-30 tane hakem çıkartamıyor muyuz? Aynı hakemler geliyorlar ve gidiyorlar. Bizlerden serzeniş bitmiyor. Bütün kulüp başkanları her maçın sonunda beyanat veriyor. Bunun kökten çözmek sizin döneminize nasip olsun. Kökünden çözün bunu. Bu bir cesaret işidir. Tahkim ve kurullar size bağlı olmasın, biz seçelim.

"KURULLAR DA BURADA SEÇİLSİN"

Yönetim kurulu seçilirken, kurulların da burada seçilmesinde fayda yok mu? TFF'nin seçtiği tahkimle, kurullarla çalışması doğru mu? Ben buradan bir şey önermek istiyorum, bizler Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğiz. Acaba olabilir mi, seçildikten sonra kurullarınızı atamak yerine tüm bu kulüplerin oylarıyla Riva'da sandık koyup, aday olanların listesini asıp, çok oy alanlara görev vermeyi düşünür müsünüz? (Sporx)