Ahmet Nur Çebi'den Galatasaray'a olay gönderme!

Ahmet Nur Çebi'den Galatasaray'a olay gönderme!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. İşte o sözler....

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

"YAPILAN HAKSIZLIKLARI İZAH ETMEYE ÇALIŞTIM"

4 yılı yönetecek arkadaşların seçimi yapılıyor. Yönetmiş olanların genel kurulda ibralaşması ve yaptıklarını anlattığı bir süreç yaşadık. Ben de içeride Beşiktaşımıza yapılan haksızlıkları tek tek izah etmeye çalıştım.

"NET BİR MESAJ VERDİM!"

Burada vermeye çalıştığımız mesaj; TFF yeni yönetimine ve tekrar seçilecek olan başkanaydı. Yapılmış olanların hepsinin birer kusur olduğunu, bunların eşitlik ve adalet anlamında eksiklik yarattığını ve sonuç itibariyle güvensizlik oluşturduğunu gördük. Bunları kendilerine izah ettik. Bunların bize zarar verdiğini ve bu tavrın devam etmesi halinde, bizler, tavrımızı ve tutumuzu hiçbir şekilde şimdikinden daha farklı bir hale getirmeyeceğimizi münasip bir dille anlatmaya çalıştık. Çok anlaşılabilir, net bir mesaj verdiğimi düşünüyorum.

"DAHA DA SERTLEŞİRİZ"

Çok can alıcı bir şey söylemeye çalıştım. "Federasyonla iyi geçinmezsen, önümüzdeki sene hakemlerle seni doğrarlar" Bu benim çok inanmak istemediğim bir şey. Öyle bir şey olduğu takdirde, şu andakinden daha sertleşmek durumunda kalırız. Niyetimiz ve gayemiz, yeni dönemde Beşiktaş'ın önünü kapatacak herhangi bir tavırda kimsenin olmaması gerektiğini, bunun devam etmesi halinde bizim tutumumuzda hiçbir değişiklik olmayacağını, tepki koyacağımızı ifade ettik.

"SUÇLU VE GÜNAH KEÇİSİ MHK DEĞİLDİR!"

Bilinen bir kulübün yöneticisi, ifade ediyor, "Lale Orta, Lale Orta" ee ne olacak? Geçen sefer, "Bu ligi bitirmeyiz" diyenler, lig bitti "Lig istediğimiz gibi bitirmeyiz" demek istemişler, biz eksik anladık. Olmadı. Lale Orta hanımefendiyi tanımam, bu gitsin, başkası gelsin, ifade ettiğimden geri adım atmayacağım. MHK'yı değiştirerek, TFF ayakta kalma formülünden vazgeçecekler. Bu iş bitmiştir. Suçlu ve günah keçisi MHK değildir. Onları oraya getirenler ve yönetemeyenlerdir. Kurulların hepsinin sandık koyularak bağımsızca seçilmesi gerektiğini söyledim.

"BİLEĞİNİZ HAKKIYLA BİR KUPA ALAMIYOR MUSUNUZ?"

Geçen sene, "Ligi bitirmem" diyenler, şimdi de Lale Orta gitsin, şu gelsin, bu gelsin... Her sefer federasyona bir şey mi yaptırmak zorundasınız? Çıkıp bileğinizin hakkıyla bir kupa almak çok mu zor geliyor. Bunlar beni üzüyor. Belki de bileğinizin hakkıyla alıyorsunuz ama bu konuşma ve tavırlarnızla insanların kafasında problem bırakıyorsunuz.

"BİRİNE YARAYIP DİĞERİNE YARAMIYORSA..."

Yeni öğrendim. Yine bir oyuncu kuralı getirilmiş. Mavi kartı olan bir oyuncu oynayabilir. Bakıyorum, bu bir kulübe yarıyor. Önemli değil adını vermeyeceğim. Bir kulübe yarayan bir şey diğer kulüplere yaramıyorsa, bunu yapamazsınız. Bu bir tarafı kollanmak anlamına gelir. Bunlara dikkat etmek lazım.

"HİÇBİR ZAMAN TFF BAŞKANI OLMAK İSTEMEDİM"

"Ben federasyon başkanı seçimi için aday olmadım. Hiçbir zaman için şu anda federasyon başkanı olmak istemedim. Bir başka kişilerin burada seçime girmesi halinde kendisini destekleyebileceğimizi söyledim. Sanki ben 3-5 aydan beri federasyon başkanlığına hazırlanıyormuş, asla. Beşiktaş dururken benim federasyonla işim yok. İstediler, olmadım. Daha gerisiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Başka aday çıksa, onu denemeyi tercih edecektim." (Sporx)