Ahmet Ürkmezgil, Abdullah Avcı'nın felsefesini böyle özetledi: "Şöhrete bakmaz, yıldızlar çıkarır"

Ahmet Ürkmezgil, Abdullah Avcı'nın felsefesini böyle özetledi: "Şöhrete bakmaz, yıldızlar çıkarır"

"Abdullah Hoca, oybirliğiyle kabul edildi. Hocayla ilişkimiz eskiye dayanır, eski İstanbulsporluyuz. Şöhret, para ve pul gibi şeyleri önemsemeyen gerçek bir futbol adamı."

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş İcra Kurulu Başkanı Ahmet Ürkmezgil, Sözcü'ye Abdullah Avcı'nın göreve geliş süreciyle ilgili tüm gerçekleri anlattı. Ürkmezgil, şunları söyledi: "Beşiktaş'ın bir başkanı ve yönetimi var. Abdullah Avcı'yı alıcam, gelicem, getireceğim... Böyle bir şey yok. Konuyu aydınlatalım. Abdullah Hoca ile birlikte ikimiz de eski İstanbulsporluyuz. Rahmetli annemin hastaneye kaldırılıp sonrasında da vefatına kadar geçen o süreçte hep yanımda oldu. Bir gün maçtan çıkıp eşofmanla hastaneye geldiğini biliyorum.

FUTBOLA GÖNÜL VERMİŞ

ADAM gibi adamdır ve çok müstesna bir insandır. Kasımpaşallığın verdiği delikanlıllık raconu da çok sağlamdır. Futbola gelince gerçekten işini çok severek yapıyor. Bu işe gönül vermiş ve Türk futboluna bir şeyler katmak istiyor. Başkan ismini teklif etti. Yönetim de oybirliğiyle Abdullah Avcı dedi. Hiçbir vaadi olmadı ve para konuşmadı. Başkan 'şu para' dedi. O da 'tamam başkanım' dedi geçti, gitti. Şöhrete bakmadan yeni yıldızlar çıkaracağını inanıyor. Takımın omurgasını da çok beğeniyor."

Devletimiz sağ olsun

Ürkmezgil, "Devletimizin bu zor durumda Bankalar Birliği anlaşmasını yapması büyük bir iş. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın özverisi es geçilecek bir olay değil" dedi

ahmet-urkmezgil.jpg

AHMET Ürkmezgil, Bankalar Birliği'yle yapılan anlaşmanın çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Beşiktaşlı yönetici, "Başkanımızın haziranda başlattığı süreçte Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın çok büyük özveri gösterdi. Kendisi Türk futbolunu yakından bilen ve ülke için büyük endüstriyel olduğuna inandı. Kulüplerin derdine hiçbir zaman yüz çevirmedi ve çözüm odaklı tarihi hamleler yaptı. Anlaşmanın hangi şartlarda yapıldığını çok iyi bilen insanlarız. Biz bunun gerçekleştiği dönemde üçüne beşine bakacak durumda değiliz. Eğer bundan sonra adımlarımız buna göre atılırsa, bu dar boğazdaki çektiğimiz sıkıntıları sonuna kadar hazmedeceğiz. Bundan sonraki çalışmalar içerisinde neleri yapmamız gerektiğine karar verirsek 2-3 sene içerisinde kurtuluşa geçeriz" dedi.

"Mali açıdan sıkı olacağız"

 

"MALİ durumu düzeltmek mümkün. Çok sıkı dirayet gösterirsek, bugünleri bir daha asla yaşamayacağımız bir hale gelebiliriz. 2-3 yıl içinde çok katı olacağız. Taraftarın gazına gelmeyeceğiz. Gelir-gider dengesinde çok cimri davranmamız lazım."

"Kurtuluş altyapıda"

"HOCAMIZDAN gençlerin olduğu bir takım yaratmasını bekliyoruz. Metih-Ali-Feyyaz da mecburiyetten çıkmıştı. Geçen sene de Dorukhan ve Güven'in bu kadar oynayacağını kim aklına getirebilirdi ki.  Bütün takımların kurtuluşu altyapısı."

"Zekeriya Alp 40 yıllık dostum"

"YENİ federasyon ve MHK'nın işleri hiç kolay değil. Zekeriya Alp benim 40 yıllık dostumdur. Alp'in karakter, insanlığı ve kalitesine kimse bir şey söyleyemez. Futbol bilgisi de yüksek. MHK'daki eksikler, yapamadıkları şeyler." (Sözcü - Ali Aydın)